„Mai mulți copii de la noi din țară sunt campioni la concursurile internaționale de calcul japonez! Cu ajutorul metodei create special pentru dezvoltarea minții celor mici, aceștia ajung să poată cânta sau spune poezii în timp ce efectuează calcule matematice complicate”, a transmis Cristina Dorobanțu.

Calculul japonez, noua pasiune a copiilor

Radu are 6 ani și reușește cu ajutorul unei vechi tehnici japoneze să realizeze calcule aritmetice în doar 1,5 secunde.



„Îmi place pentru ca ma ajuta la școală, sunt cel mai rapid la făcut calcul îmi place formula pe care o fac”, a spus Radu.
Copiii care studiază metoda japoneză au impresionat o lume întreagă prin efectuarea de calcule de ordinul miliardelor in minte în timp ce recitau în același timp poezii.
Elevii învață tehnica de calcul japonez cu ajutorul unui soroban, un abac transformat din cel chinezesc, format din coloane a câte cinci bile. Tehnica presupune realizarea de calcule în minte, fără pix sau hârtie, cu o viteza mai mare decât a unui calculator.

Citește și: Taxe mai mici pentru familiile cu minim doi copii. Anunțul făcut de premierul Marcel Ciolacu

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Filip este clasa a X- a și este primul elev din România care a reușit să termine toate modulele de matematică mentală japoneză în 3 ani.
„Am dat câte două examene deodată și am luat cu punctaj maxim pe toate, inclusiv ultimul nivel”, a spus Filip.
În România, Nomin Damdin, o mongolă căsătorită cu un roman, a deschis o școală prin care învață tehnica japoneză copiilor.


Metoda de soroban antrenează mușchii minții și ajută la dezvoltarea ambelor emisfere cerebrale.
Certificatele de soroban pot face parte din portofoliul de activități extrașcolare care atesta performanta copilului în diverse domenii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si