Close sidebar
Close sidebar

VIDEO Căldura în București, mai scumpă după anularea subvenției acordată de municipalitate. Cât ar urma să plătească o familie: "Este enorm"

Căldura din Capitală ar urma să se scumpească, după ce Nicușor Dan vrea să scadă subvenția la căldură, acordată de municipalitate.

Redactia Stirile Kanal D,

Căldura în București, mai scumpă [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Facturile la întreținere ar putea crește simțitor pentru bucureșteni începând cu iarna aceasta. Primarul Nicușor Dan vrea să scadă subvenția la căldură, acordată de municipalitate, pentru că rețeaua de termoficare a fost reabilitată, a transmis Cristian Sabbagh.

Căldura în București, mai scumpă

Ar putea urma o iarnă grea pentru locuitorii capitalei. Pe lângă toate scumpirile și prețul la căldură s- ar putea majora.

În situația de fapt este că gigacaloria costă o mie de lei. Din o mie asta de lei, bucureștenii plătesc trei sute treizeci și primăria plătește diferența de șase sute șaptezeci. Bineînțeles din tot, din impozitele și taxele bucureștenilor, a spus un specialist.

Primarul Capitalei de de înțeles că și- ar dori să scadă valoarea subvenției.

Citeste si: Data la care urmează să fie virați banii pentru bursele elevilor aferente lunilor septembrie şi octombrie: Banii vor fi virați direct pe carduri- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Imagini rare cu Pământul din spațiu: Canale de maree au lăsat dâre adânci printre insulele preferate de pirați din Bahamas- antena3.ro

Am făcut o simulare plecând de la presupunerea că prețul la gigacalorie plătit de populație ar crește la patru sute de lei fără tva. O familie din București consumă medie două giga calorii de agent termic într-o lună de iarnă. Calculele ne arată că sumele plătite lunar doar pe căldură ar putea crește și cu două sute de lei.

Non stop căldură și creșterea de douăzeci și cinci la sută va rezulta o factură numai la agentul termic pe lună de iarnă între o mie și o mie o sută de lei ceea ce este...

nu enorm, cii strigător la cer. Mai adăugăm în jur de două sute de lei și celelalte utilități asta înseamnă o mie două sute, o mie trei sute de lei pe lună, adică jumate din venitul net al unui unui muncitor, a spus un specialist.

Foarte scump, foarte scump, enorm de scump pentru toată lumea și pentru tineri și pentru bătrâni, a

spus un român.

Subvenția acordată de primărie ar trebui să scadă pe măsură ce rețeaua de termoficare este reabilitată.

În mandatul lui Nicușor Dan au fost schimbați două sute optzeci și cinci de kilometri de conducte, care însă reprezintă mai puțin de zece la sută din întreaga rețea. Din cei trei mii cinci sute de kilometri de conducte care trimit căldură în casele bucureșteni lor, jumătate sunt mai vechi de douăzeci și cinci de ani.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI