Temperaturile de foc cresc de la o zi la alta. După codul portocaliu care a colorat aproape toată harta țării, urmează un week-end cu cod roșu de caniculă. Atât de mult s-a încins aerul în Capitală, încât un geam al unui autobuz a pocnit, a transmis Cristian Sabbagh.

Căldură infernală sub cupola de foc

Iată cum arată harta meteo- înroșită de cel mai extins cod de caniculă emis vreodată.

În Bucureșt și în 28 de județe- va fi un weekend de foc. Oricum- ne sufocăm deja- iar pericolele pândesc la orice pas. Geamul acestui tramvai din capitală s-a încins atât de tare că a plesnit în timp ce era în trafic.

Numai norocul a făcut să nu fie nimeni rănit. Călătorii au fost evacuați- însă- de urgență.

Dincolo de incidente- oamenii se plâng că-n lipsa aerului condiționat ajung în prag de leșin în mijloacele de transport public. Afară erau resimțite 41 de grade. Înăuntru- era mai rău.

Prefer să stau afară, la căldură, acolo e deja cuptorul cu microunde, a spus un român.

Auzind atâta lume că se plânge- această doamnă n-a avut curajul să pună piciorul în sauna pe roți.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem- wowbiz.ro

Fără să vrea- acești tineri au făcut un test. Au urcat în tramvai cu două „caffe frappe” și au observat că-n câteva minute s-a evaporat gheața din pahare.

Dacă pentru călători e chin- ce să mai spună vatmanii?

Oribil! Oribil, 52 de grade! Da, da, da! Și așa, cum suportați cu el? N-ai ce să faci, măcar atât. Noi n-avem aer condiționat.

Ușa e aerul nostru condiționat, a spus un vatman.

În astfel de condiții, nici nu e de mirare că mulți renunță de tot la tramvai sau autobuz. Preferă, în schimb, confortul ride-sharing-ului.

STB-urile sunt proaste, n-au aer condiționat, n-au nimic. Nu există, că n-ai cum! În Bucureștiul ăsta... cu STB-ul n-ai cum! Foarte cald, nu poți să stai. Mai ușor cu UBER-ul!, a spus un român.

Direct uber, știi că ai aer condiționat! Este, totuși, își merită banii!, a spus un român.

Citeste si: Gheorghe Turda, confesiuni în lacrimi despre soția sa. Ce a învățat de la partenera de viață? „Ca doamna nu a fost o altă femeie.”- kfetele.ro

Citeste si: A fost retras proiectul care prevede ca pasagerii cu gripă sau alte boli vizibile să nu poată călători cu trenul: "Abuzuri grave din partea angajaților CFR"- radioimpuls.ro

Astfel, tot mai multe firme iau în considerare să scurteze programul de muncă atunci când e caniculă.

Pentru următoarele zile- când apogeul caniculei va lovi România- autoritățile au dat ordin să fie anulate unele evenimente în spații închise sau festivaluri unde lumea se strânge grămadă pentru ca nu cumva să fim martorii unor incidente.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si