„De astăzi a început școala din nou pentru 3 milioane de elevi din toată țara. Însă nu pentru mult timp, căci luna viitoare copiii intră iarăși în vacanță pentru o săptămână. Colega mea, Larisa Rațiu, a analizat calendarul cursurilor pentru elevi. Bună dimineața Larisa, te ascultăm”, a transmis Cristina Dorobanțu, prezentatoarea Știrilor Kanal D.

Calendarul anului școlar

„Bună dimineața Cristina.
Așa este, după cele două săptămâni de vacanță din luna decembrie, copiii se întorc astăzi pe băncile școli pentru modulul 3, care durează între 6 și 8 săptămâni, în funcție de

județ. Spun acest lucru pentru că în luna februarie elevii intră din nou în vacanță și anume, vacanța de schi.
Data nu este una bătută-n cuie pentru întreaga țară și asta pentru că inspectoratele județene vor alege în ce săptămână din februarie vor lipsi de la cursuri. Așadar, harta lansată de ministerul Educației ne indică faptul că elevii care intră primii în vacanța de schi sunt cei din Satu Mare și Bistrița Năsăud, județe marcate cu galben. Apoi, copiii din 24 de județe dintre care și cei din București au ales perioada 19-25 februarie, iar în celelalte zone, vacanța de schi va începe abia pe 26 februarie și va ține până pe 3 martie.

Citește și: Exclusiv! Povestea lui Bogdan Berende și a celor șase câini husky. Aceștia au obținut aurul pentru România: ”Munca zilnica cu ei este ceva extraordinar”

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Urmează apoi modulul 4 de cursuri, de la mijlocul lunii februarie sau, după caz, de la începutul lui martie. Atunci, elevii vor fi la școală până pe data de 26 aprilie, când intră în vacanța de Paști care va dura o săptămână.
Modulul 5 de cursuri, ultimul din acest an școlar, începe miercuri, pe 8 mai și va ține până pe 21 iunie. Apoi, începe mult așteptata vacanță de vară, care se va încheia pe 8 septembrie.


Așadar, anul acesta vine cu 3 module pentru elevi, dar și cu 3 vacanțe generoase”, a transmis Larisa Rațiu, reporterul Știrilor Kanal D.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si