Călugărul în vârstă de 57 de ani trăiește într-o chilie din Poiana Brașov. Tânăra de 34 de ani a mers în vizită, încărcată cu alimente pe care voia să le ofere în dar feței bisericești. În timpul vizitei însă, călugărul ar fi pus la cale un plan diabolic. Ar fi vrut să abuzeze sexual de tânăra care venise să îl ajute.

Călugăr agresiv din cauza alcoolului

"Datorită faptului că acesta ar fi consumat băuturi alcoolice, acesta a dorit să întrețină relații sexuale cu persoana în cauză, însă fiind confruntat cu refuzurile sale repetate ar fi devenit violent, agresând-o fizic", a declarat Radu Nastac, purtător de cuvânt Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov.

Într-un moment de neatenție al călugărului, victima a reușit să iasă din chilie și a luat-o la fugă prin pădure. Și-a abandonat ghiozdanul și telefonul mobil, dar norocul ei a fost că un salvamontist care patrula prin zonă a văzut-o și i-a sărit în ajutor. 

"La ieșirea din pădure gesticula și cerea ajutor. Colegul meu s-a îndreptat spre zona respectivă, a încercat să o liniștească. Femeia era într-o stare vizibilă de agitație, hainele erau rupte și din câte am înțeles și păr smuls", a declarat Daniela Șurubariu, șef Salvamont Brașov.

Victima a fost coborâtă din masivul Postăvarul cu mașina salvamontiștilor și s-a dus direct la secția de poliție. Oamenii legii au urcat la chilia din mijlocul pădurii, l-au săltat pe călugăr și l-au dus la audieri.

Judecătorii au emis pe numele lui un mandat de arestare pentru 30 de zile.

Enoriașii sunt revoltați

"- Să fie exclus de oriunde s-ar duce.

- Dar gestul lui cum vi se pare?

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

- Groaznic, oribil. Nimic din ceea ce este făcut cu forța nu este ok, indiferent despre cine ar fi vorba, că e călugăr"

"Nu e corect ce a făcut călugărul, desigur, mai ales că poartă și sutana domnului. Cei mai mari ai bisericii să dispună niște măsuri în consecință. Din punct de vedere al celor pământești justiția să-și facă datoria"

Are un trecut tumultuos

Trecutul suspectului este unul tumultuos. În ultimii ani s-a mutat de la un lăcaș de cult la altul, iar până acum câteva luni a locuit la Mănăstirea Sfântul Efrem cel Nou, din localitatea Cristian. Inclusiv de aici a fost exclus din cauza comportamentului neadecvat.

"Constatând și eu, și cei din obște, că nu este duhul mănăstirii sau ceea ce vrem noi să fie aici, l-am rugat să plece. A mai venit pe aici, dar a venit, a plecat, a vizitat. Mă rog, probabil, încerca cumva să tatoneze terenul, să fie primit. Nici vorbă!", a declarat Mircea Efrem, călugăr stareț la Mănăstirea Sf. Efrem cel Nou.

Dat afară și de la această mănăstire, bărbatul a găsit o soluție de pe urma căreia ar fi avut și o sursă sigură de venit. A ocupat chilia din masivul Postăvarul a fostului călugăr care a murit în primăvară.

Cabana a fost construită în urmă cu mulți ani de către părintele Onufrie, cunoscut ca și pustnicul din Postăvarul. Actualul călugăr a preluat cabana, iar aici își primea enoriașii care veneau să îl ajute cu bani, dar și cu alimente.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Bărbatul de 57 de ani este acuzat de tentativă de viol, iar dacă va fi găsit vinovat riscă să petreacă în spatele gratiilor până la cinci ani.

Citește și: Sărbătoare 14 septembrie 2023. Ce nu se face sub nicio formă de sărbătoarea Sfintei Cruci?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si