Cămara și lada frigorifică ne scapă de inflație! Este concluzia la care ajung tot mai mulți români. Speriați de scumpiri, oameni pun alimente la congelat și burdușesc rafturile din beciuri și cămări cu tot mai multe conserve. Cei mai norocoși sunt cei care se bazează pe gospodăria proprie și fac drumuri puține la magazin.

Produse la ladă de teama scumpirilor

Aici, jos, sunt vinete.

Aici... Dar nu pot deschide. E dovlecel răzuit de făcut la iarnă. Aici e cu carne, a spus o persoană cu provizii la congelat.

Acestea sunt doar o parte dintre proviziile puse la congelat. Ne mutăm către lada frigorifică, mult mai încăpătoare.

Aici sunt de toate în ladă, ca să nu dăm banii, să nu cumpărăm nimic. Am ținut pui, am ținut curci în vară și tot punem la congelator!, a continuat aceasta.

Totul de teama scumpirilor.

Citește și: VIDEO- Toamna se numără scumpirile. Cu cât se vor scumpi produsele?

Dacă stai să le cumperi, ne afectează. Precis că afectează, că sunt foarte scumpe. Eu am o pensie mică, minimul, cea mai mică pensie. Noi ne zbatem pe iarnă să punem de toate, să nu dăm bani, a declarat Floare Hotea, pensionară.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Inclusiv rafturile din cămară sunt pline de conserve, bunătăți suficiente pentru o familie întreagă.

Doamna Mioara, din Dolj, are o pensie de 1200 de lei. Economisește câte 200 de lei pe lună ca să-și cumpere provizii pentru iarnă.

Am pus morcovi pentru iarnă, vinete, ardei copt, zarzavaturi pentru pus la ciorbe, carne, ce am și eu, de toate aci. Noi tot timpul ne-am făcut provizii. Păi vine iarna, vine frigul, cine stă toată ziua, suntem bătrâne... Dacă nu ne punem deoparte, cine ne dă?, a mărturisit doamna Mioara, gospodină.

Cu această întrebare în gând, gospodina și-a umplut nu doar congelatorul, ci și cămara cu bunătăți, pentru zilele reci de iarnă.

Gogoșari de iarnă, bulioane, castraveți, bulion iar acolo făcut, iar de ciorbe, iar gogoșari peste tot, compoturi. Pentru copii și pentru mine. De când au început roșiile, din iunie fac eu, a continuat doamna Mioara.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Așa fac tot mai mulți români.

Ne băgăm și noi acolo. Ne-am băgat un zarzavat, cum se bagă, morcov... pentru iarnă. Carnea, acolo, într-o parte, că lada nu ia numai zarzavaturi și morcovi, ia și carne. La fiecare pensie mergem și ne aprovizionăm de câteva milioane de lei, pentru că nu avem toată ziua bani, a mărturisit Iulica Bongiu despre proviziile din lada frigorifică.

Banca Națională preconizează o inflație de 7,5 la sută la finalul anului. Asta înseamnă că un coș de cumpărături de 100 de lei, în decembrie 2022, va costa 107 lei și 50 de bani la sfârșitul lui 2023.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si