,,După cazurile revoltătoare din școli în care mai mulți copii au fost abuzați, acum, un nou proiect de lege este pe cale să se aprobe. Școlile și grădinițele, indiferent că vorim de cele private sau de stat ar putea fi obligate să aibă camere de supraveghere, fără acordul părinților. Vă avertizăm că materialul conține imagini și informații care pot afecta emoțional’’, a transmis Christian Sabbagh.

Camerele video din școli, pro și contra noii legi

Valul de abuzuri care a împînzit școlile și grădinițele a ajuns până în Parlament. Un nou proiect vrea să modifice actuala lege a educației și să permită montarea camerelor de supraveghere în școli, grădinițe și creșe, fie ele de stat sau private. Nici acordul părinților nu va mai fi necesar așa cum este acum.

Andreia Bodea, Director I.L Caragiale: Ele nu or să dispară din școli pentru că acești copii trăiesc într-o lume mult mai abuzivă și mult mai agresivă. Ei de multe ori provin din familii cu probleme, unde se vorbelte urât, cu agresivitate, unde se folosesc cuv care pe noi ne șochează, desenele la care se uită sunt pline de violență, rețelele de socializare îndeamnă la violență.

Agresiunile se petrec nu numai între elevi.

Sunt profesori, educatori care devin victime ale furiei elevilor sau care abuzează de copii. Cel mai recent exemplu fiind cazul de la centrul privat, care funcționa precum o gradiniță, din Popești Leordeni.

Oana Florea, deputat PSD: Legea vorbește de grădinițe, creșe și școli. În licee copiii deja au peste 14 ani și au discernământ, pot să vorbească cu autoritățile.

Instituțiile de învățământ vor fi nevoite să monteze camerele de supraveghere în sălile de clasă, pe holuri, în sălile de mese și festivități, dar și în exteriorul clădirii.

De problema din băi însă, nu se discută nimic.

Adriana Bahmuțeanu: Ar trebui să existe peste tot camere de luat vederi. Inclusiv pe holurile toaletelor. Nu în cușeta unde există vasul de wc, dar pe holul toaletei ar trebui să existe camere care să și funcționeze.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

În urma cazurilor de violență din rândul elevilor, școala în care Adriana Bahmuțeanu își duce copilul a luat deja măsuri pentru a-i face pe elevi să se simtă mai în siguranță.

Adriana Bahmțeanu: La toaletă nu mai sunt uși. De ce? Pentru că există și acolo, pădure fără uscături nu se poate și gândiți-vă că e o școală de oameni cu posibilități financiare.

Unii dintre ei fumează, unii mai știu eu ce mai fac. Și atunci n-au uși la wc tocmai să intre supraveghetorul și să vadă ce fac.

Sisteme de supraveghere exista deja în diferite grădinițe și școli.

Maria Manea, fondatoare grădiniță: Camerele sunt pe holurile instituției și în interiorul instituției. Dacă legea va spune de mâine că ele vor deveni obligatorii și în sălile de grupă, evident că vom aplica legea.

Instituțiile educaționale au obligația, potrivit proiectului de lege să pună la dispoziția părinților imaginile înregistrate prin urmărirea permanentă a elevilor.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Andreia Bodea: Dacă vrem să sancționăm, eu cunosc aceste teorii că nu trebuie să sancționăm din prima. Ba da! Trebuie pusă o limită din prima.

Citește și: VIDEO-Soluție salvatoare, în urma unei explozii în Dolj. Ce au făcut autoritățile, în urma incidentului

A venit momentul în care cu mângâiatul pe cap vedem unde am ajuns.

Maria Manea: Problema nu se soluționează așa. Ajungem la capătul unui proces și nu la începutul acestuia, când ar trebui să existe o intervenție reală.

În prezent, legea educației nu permite amplasarea de camere de supraveghere audio-video în sălile de clasă daca majoritatea părinților își exprimă dezacordul.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si