Close sidebar
Close sidebar

VIDEO- Cămin studențesc privat versus stat. Ce preferă studenții din România?

Viața de student se trăiește complet doar la cămin. O spun toți tinerii de la facultate, care se consideră norocoși dacă prind un loc într-o cameră la stat. De cealaltă parte, studenții cazați în căminele particulare, spun că merită să plătească și prețuri de două ori mai mari.

,

Cămin studențesc privat vs. stat [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Viața de cămin este ce caută tinerii în anii studenției. Însă locurile sunt limitate și resursele la fel. Ștefan, de pildă, a fost printre norocoșii care a prins un loc la stat.

La stat în primul rând pentru că este mult mai ieftin decât cel de la privat. Camera de cămin în Grozăvești B este de 200 de lei, la celelalte cămine e de 280 de lei, a spus Ștefan.

Camera a primit-o cu lucrurile de bază: paturi, noptiere, dulap și o chiuvetă. Baia însă... o găsește pe palier.

Biblioteca pe care o am... au fost primele chestii pe care le-am pus în cameră, a menționat Bogdan.

Bianca este primul an la facultate și a vrut să își scutească părinții de taxe în plus.



În căminul în care stau eu, suma este de cam 300 de lei pe lună. Sunt doar două paturi, o chiuvetă, în căminul respectiv nu sunt băi în camere... și ceva dulapuri, cam atât, a spus Bianca.

Citește și: VIDEO- Pregătiri pentru viața de cămin. Singuri sau ajutați de părinți, studenții au început mutările.

Dotările de la căminele private îi atrag pe studenți

În timp ce unii tineri se uită după prețuri, alții vor dotări. Așa aleg campusurile private, care le oferă și utilitățile în banii lunari. Sumele pot fi, de cele mai multe ori, duble față de stat.

Camerele de la căminul privat vin și cu frigider și cu microunde, nu trebuie să le aducem noi, a mărturisit Ioana.

Citeste si: Ultima dorință a lui Valentin, tânărul care a murit înecat la Costinești! „Dacă e să pățesc ceva...”. Cum și-a prevestit moartea buzoianul de doar 20 de ani- kanald.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Utilitățile sunt toate incluse în preț, ceea ce este bine atât pentru mine cât și pentru părinții mei că nu își mai fac griji, a spus Rareș.

Rareș stă într-o cameră dublă. Pentru asta, părinții lui scot din buzunar lunar între 1.000 si 1.200 lei.

Aici este locul preferat al studentului, avem biroul, a continuat Rareș.

Sumele pot crește.

Andra, care stă singură în cameră de 5 ani, plătește mai mult.

Stau într-o camera single, asta mi-a plăcut foarte mult. Și am costuri lunare cam de 400 de euro. Dacă ar fi fost să stau în gazdă sau chirie, utilitățile ar fi trecut cu mult costurile lunare, a mărturisit Andra.

Prețurile diferă în funcție de facilitățile camerei și numărul de persoane.

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Tarifele încep de la 160 de euro de persoană per cameră triplă, avem disponibilitate pentru camere regim triplă, dublă, single, prețurile diferențiindu-se în functie de numărul de persoane din cameră. Camerele arată similar unora de hotel, fiecare cameră are baie proprie, mobilier complet, frigider, microunde, studenții au acces la bucătării complet utilate, săli de lectură, spălătorie, restaurant, magazin alimentar în campus, a declarat Anamaria Duncă, director general cămin privat.

Dacă tarifele pentru o cameră într-un cămin al statului se încadrează între 150 și 350 de lei, privatul ridică prețul în funcție de facilități. Sumele depășesc lejer 500 de lei și pot ajunge chiar până la 2.000 lei lunar.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI