Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Căminul „Groză-vești”, peisaj apocaliptic. Băi pline de rugină și camere cu gândaci și defecțiuni

Căminele studențești nu mai sunt deloc ceea ce au fost odată. Pe lângă condițiile execrabile din camere, rugina din băi și bucățile de tavan care pică, siguranța lipsește cu desăvârșire. În incinta căminelor intră oricine dorește, iar holurile și scările devin casă pentru oamenii străzii. Lucru care îi sperie pe studenți și cer schimbări din partea autorităților.

Redactia Stirile Kanal D,

Căminul „Groză-vești” [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Par niște clădiri abandonate imobilele care găzduiesc viitorii ingineri, medici sau profesori.

Condiții precare în căminele studențești din Grozăvești

Chiar și așa, acesta este locul pe care mulți studenți îl numesc acasă.

„Multe camere arată deplorabil cu faianță și gresie spartă, cu bateriile de la chiuvete care sunt sparte și picură. M-am confruntat cu problema chiuvetei la care bateria curgea”.

Încă de când a preluat camera de cămin, Ioana a găsit și colegi nepoftiți: „Gândaci am avut în cameră de când am luat-o, dar după aceea, văd că nu au mai apărut”.

Pe timpul vacanței, însă, doar o parte dintre cămine sunt deschise pentru studenți. Altele au intrat în renovare. Reprezentanții Universității spun că imobilele închise pe timpul verii vor fi igienizate astfel încât la toamnă camerele să își poată primi studenții.

Numai că aceștia sunt sceptici. Realitatea bate însă așteptările. Cum problemele se țin lanț, nu doar interiorul căminelor le de bătăi de cap studenților ci și paza și protecția. Acum două zile un student din campusul din Grozăvești a reclamat un furt.
„Un coleg de-al meu din conducere, Director de Proiecte, a sesizat la ora patru dimineață, acum două zile, că i s-a furat din cameră, o cameră care era la parterul căminului D niște bunuri în valoare de aproape 10 mii de lei”.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Boala bizară de care suferă o tănără de 25 de ani. Riscă să moară dacă este sărutată și poate mânca doar 2 alimente- antena3.ro

După acest incident, reprezentanții Universității au decis să schimbe agenții de pază din căminele din Grozăvești și să refacă gardurile, iar în campus să fie o singură cale de acces.

Schimbări inutile, însă, din moment ce oamenii străzii au intrat și astăzi în incinta campusului ca la ei acasă.

„- Nu vă spune nimeni nimic?

- Nu mi-a spus nimeni nimic.

Eu dorm doar pe iarbă în curte la cămin”.

Pentru aceste condiții execrabile, studenții plătesc lunar sume cuprinse între 180 și 350 de lei.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI