„Ne oprim în Ialomița, unde îi cunoaștem pe Flori și cei 6 frați ai ei. Copiii care, într-o casă fără ușă la intrare, ne-au spus că dacă ar avea toți banii din lume, i-ar da celor amărâți”, a transmis Silvia Ioniță, prezentatoarea Știrilor Kanal D.

Campania „Dăruiește Crăciun”. 7 frați din Ialomița au simțit în premieră magia sărbătorilor

„- Moș Nicolae a venit?
- Nu.


- Nu? I-ați scris și lui Moș Nicolae?
- Da. Nu știu, eu am scris și toată seara am stat să văd dacă vine și nu a venit.
- Ai stat și l-ai așteptat?
- Da.
- Păi și ce s-o fi întâmplat?
- Nu știu, m-am uitat și pe geam, dar nu era”, a spus Flori.
În ciuda răspunsului, Flori știe prea bine de ce nu a venit Moșul. Dar nu vrea să strice magia pentru frații ei mai mici. Sunt 7 cu toții, iar când am ajuns la ei, Flori a fost cea mai vorbăreață și veselă dintre toți. Aveam să aflăm curând că ochii ei mari și verzi pot fi și triști.

Citește și: VIDEO- Topul celor mai neinspirate și al celor mai căutate cadouri de sărbători pentru 2023

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„- Tu dacă ai avea bani ce ai face cu ei?
- I-aș da la niște copii săraci.
- Dar acum dacă ai avea bani ce ți-ai lua?
- Nimic.
- N-ai nevoie de nimic?
- Nu.


- Poate pentru frații tăi ai lua ceva sau pentru tine, pentru casă?
- Să îi dau lui mami să ne ia de mâncare și haine.
- Dar ceva așa pentru tine își dorești?
- Pentru mine... niște hăinuțe.
- Jucării nu?
- Și jucării”, a mai mărturisit Flori.

„- Aveți momente când simțiți că nu mai puteți?
- Da, dar ies afară si plâng și zic că mi-a trecut suferința.”, a mărturisit mama copiilor.
Dar suferința nu trece. Revine de fiecare dată sub o altă formă. Când nu e brad, doar o beteală agățată de obloane. Când casa n-are geam către intrare, iar ușa nu se încuie niciodată și te temi când vântul șuieră noaptea pe sub prag. Suferința lor e vie. Și totuși, ei zâmbesc.
I-am întrebat cum arată Moșul ca să știm și noi cum îl recunoaștem pentru că ne-a oprit pe drum să ne dea din tolba lui câteva daruri pentru ei. Le-am dăruit Crăciunul de poveste pe care nu l-au avut. Apoi, Moșul ne-a mai dat ceva. Un bilet către locul acela plin de lumini, unde se ascultă colinde, unde 7 din 10 copii de la sate nu au ajuns niciodată. Târgul de Crăciun.
Iar aici, ne-a însoțit un ajutor iscusit al Moșului: Andreea Mantea.
S-a râs mult, s-a băut ciocolată, s-au mâncat bunătăți. Nu am filmat tot, dar nici pe copii și nici pe Andreea nu i-a interesat.

Pentru o seară, am fost toți o mare familie și ne-am bucurat de tot ce avea târgul de oferit. Iar întâlnirea noastră s-a-ncheiat cu cântec. De data asta, unul vesel.
Pentru ca toate astea să fie posibile, Kanal D, prin campania „Dăruiește Crăciun”, și-a unit forțele cu World Vision România. Împreună ne-am propus să aducem copiii din satele României la un Târg de Crăciun pentru prima oară în viața lor și să le oferim împreună o experiență de neuitat.
Poți contribui și tu la bucuria acestor micuți printr-un SMS la 8864, cu textul „SPERANTA”, în valoare de 4 euro/lună sau donând orice sumă pe www.worldvision.ro. Dăruiește Crăciun acolo unde nu există!

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Mădălina Pamfile, încătușată și dusă la INML după ce a fost prinsă băută la volan- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: