Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Campania „Dăruieste Crăciun” reîncepe! Flori și cei 6 frați ai ei au simțit magia Crăciunului pentru prima dată

7 din 10 copii de la sate nu au mers în viața lor la un târg sau un spectacol de Crăciun. Își trăiesc sărbătorile în liniște și întuneric și la ei acasă nu se aud colinde, ci șuierat de vânt prin crăpăturile ferestrelor. Știrile Kanal D continuă și anul acesta campania „Dăruiește Crăciun”, în parteneriat cu World Vision România. Ne-am propus ca împreună să aducem un strop de fericire în sufletele acestor micuți.

Maria Stiuca,

Dăruiește Crăciun [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

„Ne oprim în Ialomița, unde îi cunoaștem pe Flori și cei 6 frați ai ei. Copiii care, într-o casă fără ușă la intrare, ne-au spus că dacă ar avea toți banii din lume, i-ar da celor amărâți”, a transmis Silvia Ioniță, prezentatoarea Știrilor Kanal D.

Campania „Dăruiește Crăciun”. 7 frați din Ialomița au simțit în premieră magia sărbătorilor

„- Moș Nicolae a venit?
- Nu.
- Nu? I-ați scris și lui Moș Nicolae?
- Da. Nu știu, eu am scris și toată seara am stat să văd dacă vine și nu a venit.
- Ai stat și l-ai așteptat?
- Da.
- Păi și ce s-o fi întâmplat?
- Nu știu, m-am uitat și pe geam, dar nu era”, a spus Flori.


În ciuda răspunsului, Flori știe prea bine de ce nu a venit Moșul. Dar nu vrea să strice magia pentru frații ei mai mici. Sunt 7 cu toții, iar când am ajuns la ei, Flori a fost cea mai vorbăreață și veselă dintre toți. Aveam să aflăm curând că ochii ei mari și verzi pot fi și triști.

Citește și: VIDEO- Topul celor mai neinspirate și al celor mai căutate cadouri de sărbători pentru 2023

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

„- Tu dacă ai avea bani ce ai face cu ei?
- I-aș da la niște copii săraci.
- Dar acum dacă ai avea bani ce ți-ai lua?
- Nimic.
- N-ai nevoie de nimic?
- Nu.
- Poate pentru frații tăi ai lua ceva sau pentru tine, pentru casă?
- Să îi dau lui mami să ne ia de mâncare și haine.

- Dar ceva așa pentru tine își dorești?
- Pentru mine... niște hăinuțe.
- Jucării nu?
- Și jucării”, a mai mărturisit Flori.

„- Aveți momente când simțiți că nu mai puteți?
- Da, dar ies afară si plâng și zic că mi-a trecut suferința.”, a mărturisit mama copiilor.
Dar suferința nu trece. Revine de fiecare dată sub o altă formă. Când nu e brad, doar o beteală agățată de obloane. Când casa n-are geam către intrare, iar ușa nu se încuie niciodată și te temi când vântul șuieră noaptea pe sub prag. Suferința lor e vie. Și totuși, ei zâmbesc.
I-am întrebat cum arată Moșul ca să știm și noi cum îl recunoaștem pentru că ne-a oprit pe drum să ne dea din tolba lui câteva daruri pentru ei. Le-am dăruit Crăciunul de poveste pe care nu l-au avut. Apoi, Moșul ne-a mai dat ceva. Un bilet către locul acela plin de lumini, unde se ascultă colinde, unde 7 din 10 copii de la sate nu au ajuns niciodată. Târgul de Crăciun.
Iar aici, ne-a însoțit un ajutor iscusit al Moșului: Andreea Mantea.
S-a râs mult, s-a băut ciocolată, s-au mâncat bunătăți. Nu am filmat tot, dar nici pe copii și nici pe Andreea nu i-a interesat. Pentru o seară, am fost toți o mare familie și ne-am bucurat de tot ce avea târgul de oferit. Iar întâlnirea noastră s-a-ncheiat cu cântec. De data asta, unul vesel.
Pentru ca toate astea să fie posibile, Kanal D, prin campania „Dăruiește Crăciun”, și-a unit forțele cu World Vision România. Împreună ne-am propus să aducem copiii din satele României la un Târg de Crăciun pentru prima oară în viața lor și să le oferim împreună o experiență de neuitat.
Poți contribui și tu la bucuria acestor micuți printr-un SMS la 8864, cu textul „SPERANTA”, în valoare de 4 euro/lună sau donând orice sumă pe www.worldvision.ro. Dăruiește Crăciun acolo unde nu există!

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici- radioimpuls.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
NOUTĂȚI