"Un medic psihiatru, șefa secției de la Spitalul Județean Pitești, este campioana șpăgilor din sistemul medical. Procurorii au reținut-o după ce femeia a încasat nu mai puțin de 147 de șpăgi, în doar 4 luni! Cu sumele de bani, medicul își făcea toate poftele, iar pe rețelele de socializare se lăuda în fața prietenilor cu vacanțe exotice", a transmis Cristian Sabbagh.

Campiona șpăgilor din sistemul medical

Doctor Ileana Ramona Ștefanache, care ocupa funcția de șef al secției de psihiatrie, este campioana absolută a șpăgilor din Spitalul Județean Pitești, susțin anchetatorii. În doar 4 luni, medicul a încasat de 147 de ori mită din partea pacienților care îi treceau pragul cu diverse probleme.

Surse din anchetă spun că medicul solicita sume cuprinse între 50 și 600 de lei. Uneori, banii intrau doar în buzunarul ei, alteori erau împărțiți cu colegii. Anchetatorii au ridicat-o chiar de la Spital, împreună cu un asistent medical și un registrator medical care i-ar fi fost complici. După audieri, doctorița a fost reținută pentru 24 de ore, în timp ce colegii ei au fost plasați sub control judiciar.

Ramona Ștefanache are o experiență de peste două decenii. Înainte să ajungă șefă la secția de psihiatrie din Spitalul Județean Pitești și să câștige 22.000 lei lunar, a profesat în cadrul unei clinici din Târgu-Mureș.

Șefia pare că i-a prins bine, pentru că imediat ce a ocupat funcția, a început să călătorească doar în locuri exotice și să se laude pe rețelele de socializare. În luna septembrie a vizitat împreună cu familia și prietenele Thailanda, iar în iulie insula Mauritius. De vacanțe scumpe a avut parte și în Barcelona, Paris și Egipt!

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Ministerul Sănătății a pus batista pe țambal cu privire la șpăgile din sistemul medical. Harta șpăgilor din spitale, care era realizată de un tânăr ITst, nu mai este disponibilă din luna Februarie, după ce ministerul a modificat întrebările din chestionarele primite de pacienți.

Citește și: VIDEO- Harta șpăgii din spitale nu mai este publică. Datele despre mită din mecanismul de feedback al pacientului au fost secretizate


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: