VIDEO Canalizări din Constanța, făcute „ko” de furtuni. Stațiunile de lux s-au inundat: "E inacceptabil"
Situație fără precedat în Constanța, unde, din nou, furtunile au făcut ravagii.
Cod galben, portocaliu și roșu în decurs de numai câteva ore. E situația din județul Constanța, unde avertizările de vreme severă iminentă au adus ploi puternice. Zeci de intervenții au avut pompierii mai ales în zonele de cinci stele din Mamaia și Năvodari. Cu prețuri record la cazare în plin sezon, stațiunile au picat din nou testul infrastructurii, iar canalizările au refuzat după primele reprize de ploaie,
Pe drumul național trei a în apropiere de Ovidiu, mașinile n- au mai putut înainta din cauza apei, iar un șofer a avut ghinion și a rămas blocat. Nici în Constanța nu a fost mai bine. Iar străzile din Mamaia Nord au devenit veritabile canale. Stațiune de lux, dar cu infrastructură rușinoasă. Și canalizările din zona de cinci stele din Năvodari au cedat.
Nu e normal așa ceva, spun sincer adică, nu înțeleg cine să fie răspunsabil pentru asta, a spus un localnic.
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Inacceptabil așa ceva... cu atâta apă, nu-ș i fac treaba cum trebuie doar de mântuială, spală bani între ei, atâta tot, a spus un localnic.
Avertizările au curs în județul Constanța. La cinci și paisprezece a fost emis un cod portocaliu de vreme severă iminentă. După mai bine de o oră, acesta s- a transformat într- unul roșu, asta în condițiile în care oricum era valabil un cod galben.
Alții au încercat să și scoată singuri apa din subsoluri.Toată apa de pe faleză și de pe carosabil a refulat direct în mare, iar această porțiune de plajă a fost ruptă în două de puterea șuvoaielor, a transmis Raluca Sevastru.
Inclusiv primarul Constanței a simțit efectele vremii pe A2, pe o porțiune acoperită cu apă, mașina în care se afla alături de șofer a derapat și s- a izbit de parapetul din mijlocul drumului. Polițiștii pun accidentul pe seama vremii, dar și a vitezei.
Pe litoral și în Deltă este valabil un cod portocaliu de vânt puternic. La rafală vorbim chiar și de nouăzeci de kilometri pe oră. În larg vântul suflă și mai puternic, motiv pentru care traficul în port este restricționat și acum. Mai exact, navele rămân ancorate fie în afara radei portului fie în interior până la potălirea vijeliei, pentru că manevrele de intrare sau ieșire ar putea fi extrem de periculoase. Codul portocaliu expiră la ora douăzeci, iar cel galben valabil pentru estul României expiră la noapte la ora două. Până mâine dimineață la ora zece rămâne în vigoare un cod galben de vânt pentru județele Constanța și Tulcea, a transmis Raluca Sevastru.
Citeste si: În timp ce se tatua pe spate, un bărbat a făcut atac de cord și a murit- antena3.ro