Close sidebar
Close sidebar

VIDEO- Când apelăm la medicul podolog? Este o specialitate mai puţin cunoscută la noi, însă rezolvă problemele membrelor inferioare

Iată unde mergem atunci când avem probleme la picioare! În această situație este recomandat să apelăm la un medic podolog.

Redactia Stirile Kanal D,

Când apelăm la medicul podolog [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Unde mergem când avem probleme la picioare? Ei bine, apelăm la un medic podolog! E o specialitate mai puţin cunoscută la noi, dar care rezolvă problemele membrelor inferioare. Ce se întâmplă mai exact într-o clinică de acest gen, ne spune colega mea Iulia Dumitrașcu, a transmis Simona Pătruleasa.

Când apelăm la medicul podolog

Iulia- În ultimii ani s-au deschis tot mai multe cabinete în care se realizează pedichiura medicală. Ce înseamnă însă acest lucru, ne va spune Nicoleta Goicov. Este managerul clinicii de podologie în care mă aflu și eu în acest moment. Bună dimineața!

Nicoleta Goicov- Bună dimineața!

Iulia- Explică-ne, ce înseamnă podologia? Puțini dintre noi știu.

Nicoleta Goicov- Podologia este o altă ramură a medicinei, care este centrată pe îngrijirea și tratarea afecțiunilor piciorului.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Iulia- Chiar în aceste momente aveți un pacient, spune-ne pentru ce a venit?

Nicoleta Goicov- Pacientul nostru de astăzi a venit cu o unghie cu distrofie, adică această distrofie cel mai probabil s-a creat la nivelul unghiei mari, din cauza unui traumatism. Cel mai probabil în urma unui accident la picior, la nivelul piciorului, iar specialista noastră de astăzi o să-i curețe, o să igienizeze acea unghie distrofică, iar între timp, ea a aplicat o soluție specială pentru a înmuia ragadele care le are la nivelul călcâilor.

Ragadele fiind acele crăpături de la călcâi, care în mod normal se fac în urma unei, să zic așa unei dereglări hormonale sau poate chiar o deshidratare mai intensă la nivelul călcâilor.

Citește și: VIDEO-Mihai Albu, mărturisiri despre viață și creațiile sale, care îi înseninează viața. Cine l-a ajutat să treacă peste etapele grele întâmpinate

Iulia- Spune-ne cât de des ar trebui să venim într-un astfel de cabinet, fie că vorbim de bărbați fie că vorbim de femei?

Nicoleta Goicov- Bineînțeles, la fel cum mergem în fiecare lună în centrele de estetică, recomandarea noastră și a specialiștilor noștri din clinică  ar fi să fie o dată pe lună.

Iulia- Cu ce afecțiuni ne prezentăm noi la specialiștii podologi, la ce ne referim?

Nicoleta Goicov-  Ne referim la excizie colț încarnat, da, acele unghi încarnate, care sunt destul de des întâlnite. Aplicarea aparatelor de corecție acelor unghii încarnate, îngrijirea, tratarea ragadelor, ceea ce avem și astăzi în clinică, unghiile onicogrifotice, bineînțeles, unghiile micotice, unghiile bolnave la nivelul piciorului, care bineînțeles trebuie igienizate și dat tratament specific.

Citește-ne pe

Clipul zilei
NOUTĂȚI