„Am mers să vedem cum decurge o ședință de logopedie și ce defecte de pronunție sunt cel mai des întâlnite ”, a transmis Simona Pătruleasa, prezentatoarea Știrilor Kanal D.

La logoped cu cei mici

Pe Sonia am găsit-o în cabinetul de logopedie. Ca mulți copii de vârsta ei, pronunță mai greu litera R.
Dacă aveți copii de grădiniță, probabil ați observat dislalia, căci așa se cheamă dificultatea de a pronunța anumite consoane.

Rățușcă devine astfel „lățușcă”, iar zebra devine „sebră”. Nu e grav, spun specialiștii, însă dacă problemele persistă și după vârsta de 3-4 ani, poate ar trebui să mergem la logoped. Doar așa ne vom da seama dacă pronunția incorectă ascunde probleme mai mari.

„- Și in ce constau aceste evaluări?

- În primul rând un interviu clinic cu părintele în care aflăm mediul de viață ale copilului. Se aplică niște teste clinice care determină nivelul achizițiilor cognitive ale copilului”, a explicat Mihaela Constantinescu, psiholog clinician.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Părinții și copiii, ultima zi de distracție. Cei mici s-au distrat pe cinste

Un alt exercițiu care duce la rezultate este folosirea unui aparat electric special. Acesta face un masaj facial prin care mușchii rigizi se dezmorțesc, iar cel mic vorbește mai tare și clar.

Specialiștii trag însă un semnal de alarmă pentru părinți: să fie atenți nu doar la pronunție, dar și la comportamentul general al copilului.

Din păcate, statul cu ochii în ecrane de la vârste mici contribuie masiv la problemele în dezvoltare ale copiilor. Costul abonamentelor la logopedie pornește de la 120 de lei și poate ajunge până la 1.000 de lei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: