Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Când mergem cu cel mic la logoped? Sfaturile specialiștilor

Copiii sunt adorabili atunci când pronunță mai greu cuvintele. La început ne amuzăm, dar când problemele de vorbire persistă suntem nevoiți să ajungem în cabinetul unui specialist.

Maria Stiuca,

Când mergem cu cel mic la logoped [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

„Am mers să vedem cum decurge o ședință de logopedie și ce defecte de pronunție sunt cel mai des întâlnite ”, a transmis Simona Pătruleasa, prezentatoarea Știrilor Kanal D.

La logoped cu cei mici

Pe Sonia am găsit-o în cabinetul de logopedie. Ca mulți copii de vârsta ei, pronunță mai greu litera R.
Dacă aveți copii de grădiniță, probabil ați observat dislalia, căci așa se cheamă dificultatea de a pronunța anumite consoane. Rățușcă devine astfel „lățușcă”, iar zebra devine „sebră”. Nu e grav, spun specialiștii, însă dacă problemele persistă și după vârsta de 3-4 ani, poate ar trebui să mergem la logoped. Doar așa ne vom da seama dacă pronunția incorectă ascunde probleme mai mari.

„- Și in ce constau aceste evaluări?

- În primul rând un interviu clinic cu părintele în care aflăm mediul de viață ale copilului. Se aplică niște teste clinice care determină nivelul achizițiilor cognitive ale copilului”, a explicat Mihaela Constantinescu, psiholog clinician.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citește și: VIDEO- Părinții și copiii, ultima zi de distracție. Cei mici s-au distrat pe cinste

Un alt exercițiu care duce la rezultate este folosirea unui aparat electric special. Acesta face un masaj facial prin care mușchii rigizi se dezmorțesc, iar cel mic vorbește mai tare și clar.

Specialiștii trag însă un semnal de alarmă pentru părinți: să fie atenți nu doar la pronunție, dar și la comportamentul general al copilului.

Din păcate, statul cu ochii în ecrane de la vârste mici contribuie masiv la problemele în dezvoltare ale copiilor. Costul abonamentelor la logopedie pornește de la 120 de lei și poate ajunge până la 1.000 de lei.

Citește-ne pe

Clipul zilei
NOUTĂȚI