„Românii care stau la bloc și care primesc musafiri pe termen lung, trebuie să știe că după o anumită perioadă sunt obligați să-i treacă la întreținere. Câte zile putem să-i ținem pe oaspeți gratuit, la noi acasă, aflăm de la colega mea, Iulia Dumitrașcu”, a transmis Simona Pătruleasa, prezentatoarea Știrilor Kanal D.

Când punem musafirul la întreținere?

„Știm cu toții expresia <<pot să stau și eu la tine câteva zile?>>.

Am auzit de multe ori această întrebare din partea prietenilor sau colegilor care poate își renovează casa sau își caută o chirie și au nevoie să-i găzduim o perioadă.
Ei bine, legea e clară: oaspeții pot sta la noi fără să plătească întreținere, pe o perioadă de maximum 15 zile. După această perioadă, trebuie declarați la administratorul de bloc și astfel, costurile vor fi împărțite în mod egal.
Mereu ne întrebăm și de ce plătim așa mult la întreținere. Tarifele sunt calculate în funcție de numărul de persoane din casă dar și de consumul de apă și cheltuielile de pe scara blocului.
E bine de știut că, dacă ni se par sume nejustificat de mari, putem semnala problema administratorului de bloc și putem apela chiar și la avocați specializați în drepturile asociațiilor de proprietari”, a transmis Iulia Dumitrașcu, corespondentul Știrilor Kanal D.

Citește și: VIDEO- Misterul dezastrului de la Mănăstirea Rătești a fost elucidat după 10 ani! Cum a ajuns lăcașul în ruină?

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si