Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Când punem musafirul la întreținere? Cei care primesc cunoștințe pe termen lung sunt obligați să-i treacă la întreținere după o anumită perioadă de timp

Cei care vor să-și găzduiască musafirii pe termen lung o pot face, însă, aceștia trebuie să fie trecuți la întreținere după o perioadă de maximum 15 zile. Iată cum trebuie procedat.

Maria Stiuca,

Când punem musafirul la întreținere [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

„Românii care stau la bloc și care primesc musafiri pe termen lung, trebuie să știe că după o anumită perioadă sunt obligați să-i treacă la întreținere. Câte zile putem să-i ținem pe oaspeți gratuit, la noi acasă, aflăm de la colega mea, Iulia Dumitrașcu”, a transmis Simona Pătruleasa, prezentatoarea Știrilor Kanal D.

Când punem musafirul la întreținere?

„Știm cu toții expresia <<pot să stau și eu la tine câteva zile?>>. Am auzit de multe ori această întrebare din partea prietenilor sau colegilor care poate își renovează casa sau își caută o chirie și au nevoie să-i găzduim o perioadă.
Ei bine, legea e clară: oaspeții pot sta la noi fără să plătească întreținere, pe o perioadă de maximum 15 zile.

După această perioadă, trebuie declarați la administratorul de bloc și astfel, costurile vor fi împărțite în mod egal.
Mereu ne întrebăm și de ce plătim așa mult la întreținere. Tarifele sunt calculate în funcție de numărul de persoane din casă dar și de consumul de apă și cheltuielile de pe scara blocului.
E bine de știut că, dacă ni se par sume nejustificat de mari, putem semnala problema administratorului de bloc și putem apela chiar și la avocați specializați în drepturile asociațiilor de proprietari”, a transmis Iulia Dumitrașcu, corespondentul Știrilor Kanal D.

Citește și: VIDEO- Misterul dezastrului de la Mănăstirea Rătești a fost elucidat după 10 ani! Cum a ajuns lăcașul în ruină?

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
NOUTĂȚI