Suntem la un pas de epidemia de gripă. La camerele de gardă se prezintă tot mai mulți bolnavi. Valul de infecții respiratorii acute aglomerează până la refuz secțiile de terapie intensivă. În ce condiții vor declara autoritățile epidemie de gripă la nivel național, știe colega mea Mădălina Bichir. Bună seara, Mădălina, a transmis Silvia Ioniță.

Când se declară epidemie de gripă?

Bun găsit, Silvia,

În ultima săptămână la nivel național au fost înregistrate aproape 54.000 de infecții respiratorii acute. 4000 de bolnavi au iesit pozitivi la gripa. În orice caz, spitalele abia fac față numărului mare de prezentări din camerele de gardă. Numai la Spitalul Victor Gomoiu în ultimele săptămâni au fost confirmate 500 de cazuri de gripă. Iar la Spitalul Județean Focșani după ce într-o singură săptămână au fost confirmați 70 de pacienți cu gripă, s-a luat decizia ca pentru protecția bolnavilor, programul de vizite al pacienților internați să fie redus la cel mult 15 minute.

Momentan autoritățile nu iau în calcul declararea epidemiei de gripă, atenție însă, acest lucru s-ar putea întâmpla numai dacă timp de 3 săptămâni consecutive va fi înregistrat un trend ascendent. Conform Institutului Național de Sănătate Publică în ultima săptămână au fost raportate cu 13% mai puține cazuri față de săptămâna precedentă când au fost înregistrate 62.000 de infecții respiratorii acute.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Până acum doar 1.044.345 persoane s-au vaccinat antigripal, a transmis Mădălina Bichir.

Citește și: VIDEO- Spitalele, la un pas de moarte clinică. Lipsa medicilor împinge sistemul medical într-un colaps


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: