Primul vârf al epidemiei de coronavirus va fi undeva după Paște. Avem două valuri care vor fi foarte active. Primul după Paștele catolic și al doilea după Paștele ortodox. E acel moment în care se adună acasă toată familia la masă. Ne vizităm părinții și bunicii, iar mai mult mii de români se vor întoarce acasă din diaspora. Dacă punem alături de această întrunire familială un interval de 7-8 zile, cât este incubația medie, vom avea vârfurile de apariție a îmbolnăvirilor, pe 20 aprilie și 28 aprilie. Deși acum cazurile

rămân undeva la o medie de 30 de infectari pe zi, specialiștii se aștepta că în acel interval să apară îmbolnăviri cu un potențial sever.

Citeste si: Supermarket-urile de la Londra, luate cu asalt din cauza noului coronavirus

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

În cel mai rău scenariu am putea ajunge la 10.000 de îmbolnăviri de la 277 cât avem în prezent. Medicul Adrian Streinu Cercel, directorul Institutului de Boli Infectionase "Matei Balș", susține că pandemia la nivel național ar putea fi ținută sub control dacă oamenii ar sta până la 10 săptămâni acasă.

Citeste si: Date oficiale. Numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus în România a ajuns la 277

O să luăm ca sistem de referință testele făcute pacienților din China! 88 la sută dintre ei au avut febră, dar sunt mulți care au acuzat și probleme gastrointestinale, vomă și discomfort abdominal, dar boala este una care începe și se termină la plămâni.

Citeste si: Prințul Albert de Monaco, depistat cu coronavirus

Inflamațiile plămânilor, explică și tusea uscată pe care o experimentează 67% dintre infectații cu COVID.

39% se simt obosiți, iar 18% au experimentat probleme cu respirația. Ca să înțelegeți mai bine, persoanele care sunt predispuse la Coronavirus vor simți deja din ziua a 5-a că respira mai greu  și durează de regulă 7 zile să ajungă la spital. Un caz ușor se vindecă în 2 săptămâni și jumătate pe când la un caz grav vindecarea durează de la o luna până la câteva luni.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si