Close sidebar
Close sidebar

VIDEO| Când va fi vârful epidemiei de coronavirus în România

Președintele Klaus Iohannis îi roagă pe românii din diaspora ca în acest an, masa de Paște, să fie printre străini. Asta pentru că specialistii preconizează vârful pandemiei de COVID-19, exact în preajma sărbătorilor Pascale.

R.B.,


DISTRIBUIE
acest articol

Primul vârf al epidemiei de coronavirus va fi undeva după Paște. Avem două valuri care vor fi foarte active. Primul după Paștele catolic și al doilea după Paștele ortodox. E acel moment în care se adună acasă toată familia la masă. Ne vizităm părinții și bunicii, iar mai mult mii de români se vor întoarce acasă din diaspora. Dacă punem alături de această întrunire familială un interval de 7-8 zile, cât este incubația medie, vom avea vârfurile de apariție a îmbolnăvirilor, pe 20 aprilie și 28 aprilie. Deși acum cazurile rămân undeva la o medie de 30 de infectari pe zi, specialiștii se aștepta că în acel interval să apară îmbolnăviri cu un potențial sever.

Citeste si: Supermarket-urile de la Londra, luate cu asalt din cauza noului coronavirus

Citeste si: Elena Lasconi, prima reacție după ce a intrat în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale. Candidata USR l-a depășit pe Marcel Ciolacu- kanald.ro

Citeste si: Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu puțin timp înainte ca artistul să moară: „Era riscant”- wowbiz.ro

Citeste si: Cum a funcționat rețeaua uriașă și sofisticată construită pe Tik Tok pentru Călin Georgescu, pe model Stoianoglo- antena3.ro

În cel mai rău scenariu am putea ajunge la 10.000 de îmbolnăviri de la 277 cât avem în prezent. Medicul Adrian Streinu Cercel, directorul Institutului de Boli Infectionase "Matei Balș", susține că pandemia la nivel național ar putea fi ținută sub control dacă oamenii ar sta până la 10 săptămâni acasă.

Citeste si: Date oficiale. Numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus în România a ajuns la 277

O să luăm ca sistem de referință testele făcute pacienților din China! 88 la sută dintre ei au avut febră, dar sunt mulți care au acuzat și probleme gastrointestinale, vomă și discomfort abdominal, dar boala este una care începe și se termină la plămâni.

Citeste si: Prințul Albert de Monaco, depistat cu coronavirus

Inflamațiile plămânilor, explică și tusea uscată pe care o experimentează 67% dintre infectații cu COVID. 39% se simt obosiți, iar 18% au experimentat probleme cu respirația. Ca să înțelegeți mai bine, persoanele care sunt predispuse la Coronavirus vor simți deja din ziua a 5-a că respira mai greu  și durează de regulă 7 zile să ajungă la spital.

Un caz ușor se vindecă în 2 săptămâni și jumătate pe când la un caz grav vindecarea durează de la o luna până la câteva luni.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI