„Călătoriile cu trenul sunt călătorii prin infern, se plâng oamenii care au fost nevoiți să îndure căldura năucitoare și întârzieri cu orele în vagoanele închise. Două ore și jumătate au rămas blocați în câmp cei care au urcat în trenul București-Budapesta, iar unii au avut nevoie de intervenția medicilor de pe ambulanță. Pe autostrada București-Pitești mai mulți șoferi s-au trezit cu cauciucurile tăiate în rosturile metalice care s-au ridicat din asfalt de la căldură”,

a spus Christian Sabbagh.

Citește și: Un alt accident feroviar dezastruos în India, cu zeci de morți și răniți! Autoritățile sunt în alertă

Până în Buftea a apucat să ajungă trenul București-Budapesta când locomotiva s-a defectat. În vagoane erau peste 300 de călători, printre care și copii. S-au trezit toți în câmp, captivi în toropeala care mai că îi sufoca. Vreme de două ore și jumătate a îndurat chinul:

Ne-am oprit în câmp pe la 18 și ceva, jumătate cred, ne-am oprit puțin, apoi am mai mers puțin și apoi iar ne-am oprit. Eu eram pe hol, acolo unde sunt ușile, unde era și mai puțin aer decât înăuntru, deci nu că nu era aer condiționat înăuntru, nu era aer normal, de respirat, oxigen.”

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare- wowbiz.ro

La un moment dat au fost trimise ambulanțele din Buftea, căci unor călători li se făcuse rău. Nu-i de mirare, de vreme ce afară se resimțeau peste 40 de grade: „A venit și SMURD-ul, ne-a adus apă. A ajutat câteva persoane care aveau nevoie de intervenții medicale.”

Până la urmă a fost trimisă o locomotivă din Ploiești, însă trenul a ajuns la Budapesta cu mai bine de patru ore întârziere.

Calvarul s-a repetat și astăzi pe mai multe rute, în special în sudul și sud estul țării, unde temperaturile toride au încins aerul, dar mai ales liniile de cale ferată: „Groaznic! Am pierdut o legătură!”, „A fost foarte cald și foarte lung, a avut 95 de minute întârziere.”

Vorbim de un tren care a venit din Craiova în București. Oamenii se plâng că s-au topit pe picioare de căldură, iar întârzierea uriașă i-a revoltat: „Infern! 25 de minute, timp în care trenul a fost staționat. În Grădinari am așteptat să treacă patru trenuri. Greu, mai bine întrebați conductorul câte înjurături și-a luat”, „Deci așa ceva este inadmisibil. Să spuneți ministrului se circule și el cu trenul, să vadă condițiile. Foarte cald, foarte cald și întârziere două ore și ceva, să stăm așa cu copii mici.

Și cei care au urcat în vagoane din Galați sau Brăila au crezut că nu mai ajung în veci în Capitală, atât de lung a fost drumul: „Am transpirat, sunt leoarcă. Doar un geam se deschide în tren, nu ai cum să reziști. AC nimic”, „Este infernal! La ce trenuri avem, fără aer condiționat, vai de ei, călătorii. Fiica mea a venit de la Costinești și a ținut-o în câmp 5 ore. Se încălzesc liniile, pentru că la noi e ca la nimeni altcineva, avem prea mult soare, prea multă căldură.”

tren blocat, autostrada, canicula

Cei de la CFR spun că pe o astfel de vreme caniculară locomotivele circulă cu viteză redusă, altfel pot deraia și provoca accidente groaznice, asta din pricina șinelor care se dilată în bătaia soarelui arzător.

Nu e mai bine nici pe șosele. Pe autostrada București-Pitești s-au deformat rosturile de dilatare și s-au ridicat ca niște capcane în calea șoferilor. Unii s-au ales cu cauciucurile tăiate: „S-a auzit o bubuitură, cauciucul spart, janta tot așa, deformată și am aflat ce s-a întâmplat de la alții din față, care au oprit din același motiv.”

Citeste si: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”- kfetele.ro

Citeste si: Emily Burghelea a suferit un grav accident! Fosta concurentă ”Bravo, ai stil!” desfigurată: ”Am intrat frontal într-un TIR”- radioimpuls.ro

Oamenii spun că vor da în judecată Compania Națională de Drumuri ca să-și recupereze paguba. Aceștia din urmă spun că au găsit o soluție de compromis: au îndepărtat respectivele rosturi metalice până când vor fi înlocuite.

Citește și: "Dumnezeu mă vrea viu". Gheorghe Dincă s-a tatuat, în închisoare. "Monstrul din Caracal" vorbește despre minunea din viața sa


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si