„Șapte oameni au murit din cauza temperaturilor extreme în ultimele zile. Cea mai tânără victimă are treizeci și doi de ani. Nu consumase alcool, dar a muncit sub soarele arzător. Temperatura corpului trecuse de 43 de grade când a ajuns la spital”, a spus Christian Sabbagh. 

Citește și: Apă rece în calorifere, soluția lui Nicușor Dan pentru "verile africane" din București

canicula, cod rosu, temperaturi extreme

Mama lui Dumitru își stăpânește cu greu lacrimile. Bărbatului de treizeci și doi de ani i s-a făcut rău acasă, după ce muncise sub cerul liber. Părinții au chemat imediat ambulanța: „Este vorba despre un bărbat de treizeci și doi de ani, cu temperatură centrală patruzeci și trei virgulă trei grade, ceea ce înseamnă o hipertermie severă.” Rând pe rând, organele bărbatului au cedat și medicii au declarat decesul. Nu consumase strop de alcool, însă temperatura extremă l-a răpus.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Bogdan de la Ploiești a făcut, în sfârșit, anunțul despre copiii lui! Manelistul a ținut ascuns faptul că este tată- wowbiz.ro

Citeste si: Viral făcut de Netflix cu Insula Iubirii. Până și MAI a reacționat: Pentru cine vrea adrenalină, facem angajări- antena3.ro

Tot în Iași, un alt bărbat de șaptezeci și patru de ani a murit din cauza hipertermiei severe. Jumătate dintre cei care vin la unitățile de primiri urgențe în aceste zile au probleme din cauza căldurii: „S-a făcut rău de la căldură, cu tensiune. Cald, patruzeci de grade. E cald peste, nici noaptea nu poți să dormi.”

Grav este că la urgențe ajung inclusiv pacienți care leșină în casă: „Este o doamnă de optzeci și opt de ani, cu antecedente neurologice, mobilizată la pat, care a fost găsită în casă cu febră patruzeci și doi.

Prea cald în locuință, fără aer condiționat.”

canicula, cod rosu, temperaturi extreme

Chiar și sportul practicat la orele prânzului pune o presiune uriașă pe organism, spun medicii. La UPU Timișoara două sute șaizeci de oameni ajung în fiecare zi cu probleme medicale. În ultimele cinci zile, șapte persoane și-au pierdut viața în București, Suceava, Botoșani și Iași. O singură persoană e trecută de șaptezeci de ani, în rest vorbim de doi bărbați de cincizeci și o femeie de cincizeci și trei de ani, pe lângă tânărul de treizeci și doi de ani mort în Iași. Ieri, în Capitală, un muncitor de patruzeci și opt de ani a ajuns la spital cu o temperatură de patruzeci și patru de grade. Nu avea alte boli cunoscute, însă medicii nu l-au putut salva.

Citește și: Prognoza meteorologilor AccuWeather e înspăimântătoare! Când vom avea din nou temperaturi sub 30 de grade Celsius în București

<\/scr"+"ipt>");


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si