În plus, indicele de temperatură-umezeală a depăşit pragul critic. În Capitală, oamenii se sufocă, iar autorităţile au uitat de ei.

Unei femei i se face rău sub soarele care dogoreşte în zona Piaţa Obor din Capitală! Paramedicii SMURD au pierdut deja şirul intervenţiilor în aceste zile încinse, iar majoritatea celor care ajung să aibă nevoie de ajutor sunt cei care subestimează pericolul.

Asfaltul se încinge la aproape 50 de grade

La ora 13.00, temperatura se apropie de 35 de grade în aer, dar asfaltul de sub picioarele noastre se încinge la aproape 50 de grade.

Cuburile de gheaţă pe care le folosim pentru un experiment simplu sunt înghiţite de asfalt. În această perioadă, şi maşinile negre se transformă în adevărate cutii încinse din metal. Câteva cuburi de gheaţă aşezate pe o astfel de suprafaţă dispar imediat.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO- Alertă de fenomene meteo extreme în România. Furtuni și caniculă în weekend- 4 coduri de la ANM

Tineri şi bătrâni, oamenii nu dau mare atenţie riscurilor în condiţiile în care nici vreun refugiu de căldură nu găsesc pe spaţiile publice. La Gara de Nord, doar fântâna arteziană din mijlocul drumului funcţionează. Atât!

Cei care vor să se răcorească la cişmelele publice, cum e cazul acestei doamne, au parte de o surpriză neplăcută.

În plin cod de caniculă, încercăm să cerem ajutor la unul din containerele amplasate de Administraţia Spitalelor.

Ce s-a întâmplat cu containerele anti-caniculă

La Piaţa Universităţii, în alt loc aglomerat, containerul a dispărut cu totul. Acum o lună l-am filmat, în altă zi încinsă. Şi atunci era tot închis. Joi, au mai rămas doar urmele lui pe trotuar.

A fost misiune imposibilă contactarea celor de la Administraţia Spitalelor. Nici măcar purtătorul de cuvânt nu ne-a răspuns.

Citeste si: Urmează cea mai călduroasă zi din an: 39 de grade la umbră!

Medicii ne atrag atenţia că nu e indicat să ieşim din case în orele în care soarele arde cu putere.

Jumătate din ţară este de joi colorată în galben. Meteorologii spun că până sâmbătă vom avea parte de temperaturi de aproximativ 38 de grade. Cum umezeala este ridicată, atunci şi disconfortul este accentuat. Cu alte cuvinte, resimţim o temperatură mai mare decât cea înregistrată de termometre.

Citeste si: VIDEO- România se topește! Cum va fi vremea în următoarele zile


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si