ALEXANDRA MARIN- REPORTER STIRILE KANAL D: Pe parcursul zilei de astazi, in tara noastra au fost inregistrate la umbra temperaturI de pana la 35 de grade Celsius. Totul in conditiile in care in mod normal, in luna septembrie, valorile termice ar trebui sa fie cuprinse intre 18 si 28 de grade Celsius.

Oamenii spun ca au observant ca in ultimii ani, septembrie este mai degraba ultima luna de vara decat prima de toamna.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

FLORINELA GEORGESCU- DIRECTOR EXECUTIV ANM: Estimarile pentru toamna arata ca este posibil ca acesta luna sa aiba o temperatura medie peste normalul climatologic. Este de asteptat sa se mai inregistreze temperaturi de 30-32 de grade. Aceste norme reprezinta destul de mult peste normalul lunii Septembrie.

Asta nu e bine- mai ales pentru agricultura. O seceta prelungita ar afecta grav recolta, mai ales ca toamna sunt semanate multe cereale, care au nevoie de apa ca sa incolteasca.

Va ploua- spun meteorologii- dar nu destul. In plus, continua scaderile si cresterile bruste de temperatura. Vom fi martorii unui astfel de episod chiar maine.

FLORINELA GEORGESCU- DIRECTOR EXECUTIV ANM: Nu ar fi exclus ca in unele zone, scaderea de la o zi la alta sa fie chiar si de 10 grade. Ceea ce este destul de mult, dar sa nu uitam ca plecam de la temperature foarte ridicate..

De joi- insa- vremea caniculara pune stapanire, din nou, pe toata tara.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si