Județul Ilfov pare să nu mai scape de cazurile care se înmulțesc de la o zi la alta- 11 localități sunt acum în carantină.
Cu rată de infectare de peste 10 la mia de locuitori în majoritatea localităților, autoritățile spun că măsura carantinei poate fi chiar prelungită după cele 14 zile, iar asta îî revoltă pe unii dintre ifloveni- deja sătui de atâtea restricții.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

„Suntem în Popeşti Leordeni, lucram aici, nu ieşim, nu intram.
Sa vedem dupa astea 14 zile daca se micsoreaza numărul de cazuri, de morti”, spun oamenii.
„Piețele din localitățile carantinate sunt tot mai goale la orele prânzului și asta pentru că de acum, persoanele cu vârste de peste 65 de ani nu mai pot ieși decât în intrevalul 10-14”, relatează reporterul Kanal D.

Ilfov este un județ cu localități care intră în carantină una după alta

„De câte ori ieșim sau avem nevoie de doctor, de piață... completăm, ieșim și asta e”, spun localnicii.
Și cum fiecare zonă mărginașă a Capitalei începe să se închidă, bucureștenii sunt îngroziți de o posibilă carantină pe care nu o văd deloc utilă.
„Cum sa va spun din doua cuvinte? Dupa alegeri se va inchide tot, se merge pe distrugere!”, susțin unii.

Cu toate acestea, autoritățile susțin că o carantinare a Capitalei nu este luată în calcul acum.


„Nu ne dorim acest lucru, în mod evident. Nu există o rată stabilită, v-am spus că există mai mulţi parametri, nu sunt un specialist în astfel de decizii de carantinare, aceasta este o decizie pe care o iau specialiştii, epidemiologii, infecţioniştii”, a declarat premierul Orban.

Multe localități din Ilfov, în carantină- Capitala este înconjurată

„Murim de foame. mancam paine cu salam, nu avem de niciunele, cand ne vor baga in carantina o sa murim de foame”, spun oamenii.

Doar astăzi în Capitală au fost raportate peste 1300 cazuri noi de infecţii cu noul coronvirus, iar rata de infectare a ajuns la 6,61 la mia de locuitori.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si