In articol:
- Oamenii sunt revoltați din cauza ca a fost prelungită carantina
- Carantina e mai lungă pentru că oamenii n-au respectat-o
„Vrei, nu vrei, ieși în curte că nu poți să stai numai în casă și ăla mai iese si el, aerul nu-l poti sa opresti, umbla aerul si asa se imbolnaveste lumea”, spun localnicii.
După această lege a fizicii, oamenii din cartierul gălățean Ivești, s-au îmbolnăvit pe capete deși vreme de 14 zile, au fost în carantină. La data instaurării restricțiilor, rata de infectare era de peste 10 la mia de locuitori și deși ar fi trebuit să scadă cu mult, n-a coborât sub 8. Ciudat, cred autoritățile, care îi bănuiesc pe localnici că s-au furișat unii la alții, plictisiți de atâta stat acasă:
Pe toată perioada în care li s-a interzis plimbarea inutilă, au fost monitorizați de structurile Ministerului Afacerilor Interne și cât au fost urmăriți, oamenii au numărat secundele
„Doamna Viorica a zis Ferdinand, vii cu o șampanie în barieră să deschidem șampania, că vă dă drumul marți dimineață. Acum, nu mai, când colo, surpriză!
Oamenii sunt revoltați din cauza ca a fost prelungită carantina
Comunitatea n-are mâncare, n-are bani, n-are posibilitate. Avem societăți, alții n-au ce mânca, cu ce plătim, ce documentație ducem, să plătim TVA-urile sau ce trebuie la societate?!”, spune liderul comunității.
333 de localități- dintre care 33 de municipii și 25 de orașe- sunt în scenariul roșu, adică au depășit rata de infectare. Chiar dacă- în hârtiile autorităților- virusul mișună, la tot pasul, în comuna Berceni- de la marginea Capitalei, masca e opțională:
- Unde sunt măștile, dragi domni?
- Le avem în buzunar!
- Unde este masca?
- Nu mai
Carantina e mai lungă pentru că oamenii n-au respectat-o
Pericolul există, cred alții- însă e parte dintr-un plan ascuns:
„Expansiune economică, nu mai vine cu arma dupa tine, iti cumpara degeaba, o mana de oameni conduce pe ceilalti, o fi masonerie, o fi nu știu ce, no...
Își bat joc de noi, mamă, nu e chiar, e de gripa, eu am 80 de ani, aveam gripa, faceam ceaiuri, pai acuma ma baga in camerele alea izolata, pai ce fac eu acolo?”, spun oamenii.
Cele mai afectate județe sunt Alba, Cluj, Harghita și Sălaj. În București, rata de infectare a scăzut de la 3,51, la 3,18 cazuri la mia de locuitori.