A doua zi după tentativa de asasinare a lui Robert Fico, Consiliul de Securitate s-a reunit, iar guvernul a organizat o ședință de urgență, informează postul de televiziune slovac TA3.

De ce l-a împușcat Juraj Cintula pe Robert Fico: Primele declarații șoc

Aceștia au discutat atât despre motivele care au dus la incidentul teribil, cât și despre înlocuirea prim-ministrului.

Ministrul apărării, Robert Kaliňák, a declarat după reuniunea Consiliului de Securitate că au avut o noapte dificilă.

"Guvernul și consiliul de securitate s-au întâlnit cu participarea președintelui și a noului președinte, Peter Pellegrini. Asasinarea lui Fico a zădărnicit multe eforturi de a face dezvoltarea democratică liberă și tolerantă", a declarat Kaliňák.

Motive împușcare Robert Fico

Imagine din timpul atacului din Slovacia.

[Sursa foto: Twitter]

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Citește și: Cine este atacatorul de 71 de ani al premierului slovac Robert Fico și de ce ar fi încercat să-l omoare. Prima sa declarație. "Era agent de securitate la un centru comercial"

De asemenea, Ministrul de interne Matúš Šutaj Eštok a anunțat că a fost impus un embargou informativ în acest caz și că vinovatul nu este membrul niciunui grup politic radicalizat, ci un lup singuratic.

Se presupune că ar fi participat la mai multe proteste antiguvernamentale. 

"Vreau să confirm că poliția slovacă lucrează cu o singură versiune a atacului. Autorul este acuzat de crimă cu premeditare în faza de tentativă de omor", a declarat Šutaj Eštok. El a precizat că a fost un act motivat politic, deoarece Juraj Cintula ar fi vrut încetarea ajutorului acordat Ucrainei, anularea RTVS, demiterea președintelui Consiliului Judiciar și desființarea biroului procurorului special.

"Acestea au fost toate motivele invocate de suspect", a mai informat ministrul de interne, conform sursei menționate mai sus.

Motive împușcare Robert Fico

El este atacatorul lui Fico.

[Sursa foto: Twitter]

Citește și: Premierul Slovaciei ar putea fi operat din nou, după tentativa de asasinat. Starea lui este în continuare gravă

Totodată, în ședință s-a vorbit și despre starea de sănătate a lui Robert Fico, ministrul apărării spunând că încă nu sunt învingători, deoarece amploarea rănilor este de așa natură încât reacția organismului poate fi încă foarte dificil de gestionat. Robert Kaliňák a mai menționat și faptul că premierul slovac nu este în afara pericolului de moarte.

Guvernul nu a declarat starea de urgență. Acum, polițiștii sunt în alertă și examinează 32 de cazuri de aprobare a acestui atac în spațiul online. Potrivit declarațiilor ministrului de interne, și alți membri ai partidelor din coaliție au fost amenințați. 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si