Klaus Iohannis și soția sa se află în Africa de pe data de 14 noiembrie. Acesta a fost primit marți dimineață la reședința președintelui kenyan din Nairobi, de către omologul său William Ruto, iar miercuri a fost într-un safari.

Ce au vizitat până acum Klaus Iohannis și soția sa în turneul din Africa?

Kenya Wildlife Service a publicat și fotografii cu cei doi în Parcul Naţional Nairobi.

Această vizită a oferit prilejul unei discuții privind conservarea naturii cu ministrul pentru Protejarea Naturii din Republica Kenya, Alfred Nganga Mutua, și cu directorul Serviciului Kenyan pentru Protejarea Vieții Sălbatice (Kenya Wildlife Service), Dr Erustus Kanga, se arată într-un comunicat de presă oferit de Administrația prezidențială.

Klaus Iohannis și soția sa în Parcul Naţional Nairobi.

[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Cuplul prezidențial Klaus și Carmen Iohannis pleacă în turneu în Africa cu un avion de lux- FOTO

Președintele României a făcut o donație către școala de fete din Kenya

De asemenea, în timpul acestei vizite au fost discutate și strategiile de implicare a comunităților locale în protejarea biodiversității, precum și modalitățile de reconciliere eficientă a protejării naturii cu dezvoltarea urbană, deoarece România și Kenya urmând să coopereze în aceste domenii.

Joi, președintele României a vizitat Uthiru Girls High School, o școală de fete din Nairobi.

Aici, el și soția lui au fost întâmpinați cu un dans tradițional african. Carmen Iohannis s-a alăturat tinerelor, părând foarte încântată de toate activitățile la care ia parte. Și Klaus Iohannis a fost invitat să participe, însă a refuzat respectuos. 

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Șeful statului a făcut chiar și o donație acestui liceu, spunând că ţara noastră va continua proiectele dedicate educaţiei de calitate.

”Am fost foarte fericit să vizitez azi Uthiru Girls High School din Kangemi, Kenya şi să inaugurez donaţia făcută prin intermediul programului român de Asistenţă oficială pentru dezvoltare. Vom continua să ne concentrăm pe implementarea proiectelor din teren, pentru educaţie incluzivă, de calitate", a transmis Klaus Iohannis prin intermediul platformei X.

Iohannis va face o oprire și în Zanzibar

Mai exact, țara noastră a donat către Uthiru Girls High School 30 de laptopuri, dar și diverse rechizite şcolare. 

Vineri urmează că președintele și soția sa să își continue vizita în Tanzania, acolo unde va avea o întrevedere cu omologul său, Samia Suluhu Hassan. Vizita va avea loc chiar dacă pe 14 noiembrie, Ministerul Afacerilor Externe a emis o alertă de călătorie pentru cetățenii români.

”Având în vedere posibilitatea producerii unor manifestații de stradă sporadice în Zanzibar, recomandăm tuturor cetățenilor români care se deplasează în această regiune autonomă a Tanzaniei să evite participarea la manifestații sau prezența în zone populate, cât și prezența în zone unde ar putea izbucni un protest spontan (piețe, centre comerciale, instituții publice etc.). Există pericolul producerii unor atentate teroriste pe teritoriul Tanzaniei”, a anunțat MAE.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Klaus Iohannis și soția sa au fost întâmpinați cu dans africat la școala de fete din Nairobi.

[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Legea alocațiilor pentru copii, promulgată de Klaus Iohannis. Câți bani primesc în plus copiii de la 1 ianuarie

De asemenea, acesta va merge și în Zanzibar, acolo unde va vizita principalele atracții turistice, conform presei din Tanzania, care i-a greșit de altfel și numele, numindu-l ”Iohannison”. Până pe data de 23 noiembrie, Klaus Iohannis va vizita Senegal și Capul Verde.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si