In articol:
- Carnea de pui, deși ieftină, poate fi plină de superbacterii
- Specialiștii ne spun cum să ne ferim de superbacterii
Francisca mănâncă pui de cel puțin trei ori pe săptămână. Ca ea sunt mulți cei care cumpără astfel de produse din măcelării, piețe sau supermarketuri.
„E mai ușoară. Și prețul e un motiv? E foarte bun prețul, chiar ieftin. Găsesc că e foarte ieftină carnea de pui. 30 la sută din carnea pe care o consumăm e de pui. Pentru că anumite oferte sunt mai bune la un moment dat”, spune femeia. Atenţie, însă.
„Românul se duce doar către prețul mic, iar acel preț mic poate să ascundă capcane”, spun expderții în protecția consumatorului.
Carnea de pui, deși ieftină, poate fi plină de superbacterii
Cu toate că pare o alternativă accesibilă, carnea de pui ieftină vândută în unele magazine din Europa constituie un adevărat pericol pentru sănătatea noastră, arată datele unui raport publicat de către o organizație nonguvernamentală din Germania.
„Asta e baza comerțului. Cu apă și cu tot felul de minunății anitbiotice, injectați, cred că aia este baza.
Până la urmă toate zic că au ceva. Nu știm ce să mai mâncăm.
Posibil să fie, dar nu găsesc altă posibilitate de a contracara decât prin a nu mai consuma. Și este motivul pentru care am limtat cât am putut consumul”, spun oamenii.
„În condițiile în care discutăm de o pandemie și de săsănătatea populației, astfel de produse comercializate pot să scadă foarte tare imunitatea unui consumator”, spun specialiștii.
Conform specialiştilor germani, în anumite sortimente de carne de pui comercializate de către cei mai mari producători din Europa au fost descoperite niveluri ridicate de superbacterii rezistente la antibiotice. Cea mai periculoasă carne de pui este cea produsă de către o firmă chiar din Germania. Topul toxicității este completat de de un grup alimentar francez și de unul olandez.
Specialiștii ne spun cum să ne ferim de superbacterii
„Problema cu această carne de pui nu este doar că va avea bacterii foarte periculoase. Ci acești pui sunt crescuți cu furaj care conține anitibiotic, antibioticul ca atare e o structură toxică în strucutra cărnii. Mai mult, se hrănesc cu furaje care sunt stropite cu alte substanțe chimice”, spun medicii.
Medicii spun că dacă nu ne spălăm bine pe mâini după ce atingem carnea sau nu gătim puiul suficient de bine, există șanse extrem de mari de a ne îmbolnăvi.
„Conform unui studiu 7 din 10 români aleg carnea de pui pentru pregăirea meselor de mai multe ori pe săptămțnă. Astfel, un român ajunge să comnsume în medie aporximativ 30 de kilograme de carne de pasăre pe an”, relatează reporterul Kanal D Mădălina Bichir.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro