„Găini, porci și capre- sunt animalele pe care au început să le crească și oamenii de la oraș. Într-un cartier de lux aflat la doi pași de Capitală, curțile sunt pline de orătănii întâlnite altădată doar la sat. Gospodarii care le îngrijesc nici nu mai dau pe la supermarket pentru ouă sau carne”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Cartier de lux din Capitală, plin cu găini, porci și capre

Deși ați crede că suntem într-o gospodărie de la țară, aflați că pe Gică din Vale, așa cum îl cunosc vecinii, l-am găsit în cartierul bogaților: Pipera. Chiar dacă locuiește la oraș, bărbatul are în curte orătănii ca la sat: găini, gâște, rațe și iepuri.
De când crește animalele bărbatul nici nu mai dă pe la supermarket.
„Am 20 de ani de când sunt în Pipera și eu n-am mâncat în 20 de ani un ou de la stat. Mănânc oul de la mine din curte și am pe alese: vreau de gâscă, vreau de rață, vreau de găină”, a spus omul.
Gospodarul și-a construit toate cele necesare din pasiune.
Și carnea de porc și-o procură tot din curte.
În solar va avea la primăvară roșii, castraveți și ardei.

Citește și: ÎPS Teodosie va fi judecat de Sfântul Sinod pentru „tulburarea păcii din viața Bisericii”. Anunțul făcut de BOR

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Obiceiul creșterii animalelor în cartierul Pipera prinde tot mai mult contur. Printre vile impunătoare găsim tot felul de animale.
„Cu toate că suntem pe o stradă cu blocuri și vile, chiar și aici oamenii au început să crească mai multe animale printre care capre, curci și porci”, a transmis Mădălina Bichir, reporterul Știrilor Kanal D.
Legea spune că aceia care vor să crească animale de curte, în zone rezidențiale, trebuie să amplaseze cotețele la o distanță cuprinsă între 100 și 500 de metri față de zonele locuite.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si