Se pare că indivizii au acționat în cunoștință de cauză pentru că purtau cagule și mănuși. Poliția a intrat pe fir.

Localnicii de pe strada Liniștei din comuna Vidra au fost călcați de o bandă de hoți. Indivizii au luat la rând mașinile parcate în fața porților în toiul nopții.

Când au văzut că nu găsesc mare lucru au mers mai departe.

Au sărit gardurile înalte și au trecut la mașinile scumpe din curțile oamenilor.

"Am găsit toate împrăștiate aici, pe banchetă. Ăsta a fost primul semnal că mi-a umblat cineva în mașină", spune una dintre victime.

"Mașinile le-au luat la rând pe stradă, au intrat în cele care au fost deschise, au căutat în torpedo. Unde au găsit bani i-au luat", spune alt locuitor din zonă.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Primele imagini din timpul cutremurului care a zguduit România. Ce a surprins o cameră din Buzău. VIDEO- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Banda de hoți a verificat cu nonșalanță fiecare mașină, deși majoritatea caselor sunt dotate cu camere de luat vederi.

Indivizii nu s au lăsat deloc intimidați nici de sistemele video care le au surprins mișcările, nici de câinii care lătrau.

Purtau cagule, mănuși, aveau o rangă, iar în timp ce unul sărea gardul ceilalți stăteau de pază.

Hoții au acționat într-un mod neobișnuit: "Erau bine îmbrăcați aveau hanorace curate și după mers mi s-a părut că erau în jurul a 20 de ani. Toți aveau 16, 18, peste 20 de ani, la cât de atletici erau și cât de ușor au sărit gardul. Nu vorbeau, nu discutau, pur și simplu doar prin semne se înțelegeau".

Hoții au predat în noaptea de sâmbătă spre duminică aproape 20 de autoturisme.

Acum locuitorii se tem pentru siguranța lor." Stăm cu frică, acum o să ne luăm cuțite, săbii. Mie mi-au luat talonul din mașină, ne-au lăsat fără niciunele. Nu mai putem să trăim pe stradă", spune una dintre victimele hoților.

Locuitorii din Vidra nu se așteptau să se trezească cu hoții care să cotrobuie toată comuna.

Polițiștii au deschis un dosar penal și fac cercetări ca să identifice și să-i găsească.

"În urma verificărilor efectuate de polițiștii din Popești Leordeni s-a constatat faptul că din șapte autoturisme s-ar fi sustras mai multe bunuri, iar din alte unsprezece s-ar fi încercat sustragerea de bunuri", spune purtătorul de cuvânt al poliției.

Faptele cercetate sunt furt calificat și tentativă de furt calificat.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si