Un cartier rezidențial din Nordul Capitalei care s-a vrut a fi unul modern a sfârșit cufundat în noroaie, la propriu. Cartierul este supranumit "cartierul sinistraților de capitală", spun oamenii care locuiesc acolo și mai fac haz de necaz.

Cartiere de lux fără gaze sau canalizare

Daniel s-a mutat aici în urmă cu 5 ani. 85 de mii de euro l-a costat o locuință, dar acum regretă amarnic că a dat banii pe ea.

Citeste si: Cartiere rezidentiale, dar conditii rurale! Cum traiesc, de fapt, bucurestenii in cartierele de lux

 „Trăim cu puț și fosă. Ceea ce în România nu se acceptă fosa, nu este ecologică. Nu avem nici gaze, nu avem nici apă, nu avem canal. Doar electric. Deci trăim ca într-un câmp."

"Ne încălzim ca în Evul mediu. Cu foc, cu sobe. Am ajuns să facem sobe în casă."

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Au plătit sume uriașe pentru casele în care stau, dar zilnic regretă acest lucru! Cum și-au bătut joc dezvoltatorii imobiliari de cei care s-au îndatorat la bănci să-și cumpere case!

Iar ca să iasă din case, de cele mai multe ori au nevoie de cizme.

Drumurile de acces sunt pline de noroi

Oamenii spun că deși plătesc anual între 2.000-3.000

lei pe familie, nu se face nimic. Ei se plâng că nu sunt primiți la spălătoria de mașini, pentru că au mașinile pline de noroi.

Citeste si: Problema locurilor de parcare exista si la periferie! In lipsa lor, oamenii isi lasa masinile pe camp!

Aici nu există nici măcar un magazin, darămite locuri de joacă, școală sau grădiniță, dar pentru toate aceste lipsuri sunt taxați de parcă ar trăi înconjurați doar de lux.

"Drumuile există fiindcă le-am construit noi. Firmele care au săpat la rețeaua de canalizare, au săpat și așa au rămas", a spus unul dintre oamenii de acolo.

Citeste si: VIDEO| La marginea orașului Timișoara, polițiștii au descoperit o groapă ilegală de gunoi de aproape 2 hectare

După aproape două decenii, vine o altă promisiune.

Citeste si: Cartiere de lux cu parfum de gunoi

Consiliul General al Municipiului București a aprobat un proiect mai amplu de dezvoltare, care prevede și drumul de acces către cartierul Henri Coandă. Oamenii, însă, sunt sceptici că acest vis va deveni prea curând realitate.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si