„Cartierul Primăverii din București nu este renumit doar pentru că este cel mai exclusivist. În buricul Capitalei au reședința actualul și foștii șefi de stat. Impunătoare și ferite de privirile curioșilor, casele de protocol ascund însă detalii neștiute”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Cartierul Primăverii, cel mai luxos din Capitală

Reședința președintelui Klaus Iohannis este bine ascunsă, chiar pe malul Lacului Floreasca, într-o oază de liniște.

Dincolo de porțile duble, închise, casa de protocol, denumită Vila Lac 3, are dotări de lux și o suprafață generoasă.
„Are această vilă și ponton, și ieșire la Lacul Floreasca, Lacul Bordei. Are un teren foarte mare, cu pădure de circa două hectare, domnul Klaus Iohannis s-a mutat în această vilă și s-a amenajat pentru dânsul un teren de tenis cu nocturnă”, a explicat Marius Marinescu, fost senator.

Citește și: VIDEO- Sofia Vergara, casă de lux. Dressingul actriței între orice închipuire

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Fiecare șef de stat, după încheierea mandatului, are dreptul la o casă de protocol, unde să își ducă traiul, dar beneficiază și de alte privilegii. Obișnuit cu tot confortul disponibil, lui Klaus Iohannis i s-ar pregăti în mare secret o locuință cu sere și sală de fitness, renovată cu o sumă exorbitantă: 7 milioane de euro, din bani publici, spun cei de la Recorder. Însă, Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat spune că lucrările nu costă atât, iar imobilul nu a fost cerut de nimeni.

Dar sunt indicii că vila de pe strada Aviatorilor 86 nu ar fi chiar potrivită pentru un fost șef de stat, din măsuri de securitate.
„Cei care sunt din blocurile învecinate acum se uită în curtea lui când iese, deci nu, nu merge”, a mai spus Marius Marinescu.
Și nu este singura problemă.
„Ulterior, în acest imobil a locuit Chivu Stoica, un personaj foarte important în perioada bolșevică, el a fost și premier. Iar în 1975 și-a pus capăt zilelor, deci e o vilă care nu e de bun augur nici din acest punct de vedere”, a adăugat Marius Marinescu.
În apropiere, fostul președinte, Ion Iliescu, duce o viață lipsită de zbucium, departe de viața publică. Casa în care locuiește are un singur etaj și se ivește din spatele unui gard de piatră. În plus, este singurul fost șef de stat care a și achiziționat imobilul în care stă.
La câteva sute de metri distanță, tot în buricul Capitalei, a locuit și Traian Băsescu. Dar fostul șef de stat și-a pierdut privilegiile, după decizia instanței de a-l declara colaborator al Securității, iar între timp s-a mutat într-o altă locuință din nordul Bucureștiului.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: