Efectele devastatoare produse de încălzirea globale conduc la gesturi extreme. Oamenii de știință vor începe să cerceteze posibilitatea de a bloca razele Soarelui. Casa Albă a confirmat începerea studiului.

Science-Fiction devine realitate

O idee, pe cât de science-fiction ar suna, pe atât de posibilă este blocarea Soarelui. Teoria va intra chiar în faza de cercetare, după ce a primit acordul Casei Albe.

Sunt tot mai mulți experți care vorbesc despre injectarea unor particule de dioxid de sulf în stratosferă pentru a reflecta razele solare. Acest fenomen se întâmplă și în mod natural, odată cu erupțiile vulcanilor, care împrăștie cenușă în straturile superioare ale atmosferei și blochează parțial razele Soarelui.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

De altfel, acum aproape 200 de ani, erupția unui vulcan indonezian a provocat așa numitul an fără vară sau iarna vulcanică, cu ninsori în lunile iunie şi iulie în Europa. În doar câteva ore, temperaturile au coborât atunci în Europa cu peste 30 de grade, iar efectele s-au făcut simțite timp de doi ani.

Citește și: Michael Douglas, apariție rară de Ziua Independenței SUA. Cum arată actorul la 78 de ani

Oprirea razelor solare poate fi periculoasă

Părerile experților sunt, însă, împărțite. Dacă unii cred că experimentul merită încercat, alții sunt mai rezervați. Ei avertizează că diminuarea temperaturilor globale pot avea și efecte nocive nebănuite, inclusiv apariția unor pandemii.

Dioxidul de sulf care ar urma să fie injectat în stratosferă este un gaz toxic ce poate produce boli extrem de grave. Totuși, discuțiile despre această ultimă metodă de apărare a planetei nu sunt noi.

Și europenii au deschis poarta dezbaterilor pe această temă de curând, după analizarea mai multor date meteorologice din ultimii ani, care arată creșterea continuă a temperaturilor globale.

Luni, de exemplu, temperatura medie globală a depășit pentru prima dată în istorie 17 grade, iar luna trecută deține recordul pentru cea mai caldă iunie de până acum.

Citește și: VIDEO. O femeie s-a certat cu un "pasager imaginar" la bord-ul unui avion. "Acest drac nu există"


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si