„V-ați întrebat vreodată cum arată cea mai scumpă casă din lume? Aceasta are 40 de dormitoare, o piscină cât două bazine olimpice, o grotă din rocă vulcanică și un mic palat indian în curte. În plus, luxul și opulența sunt la ele acasă în ceea ce privește decorațiunile. Iată cum arată”, a transmis Cristina Dorobanțu.

Cum arată cea mai scumpă casă din lume?

În nordul Franței, în Normandia, se află una dintre cele mai scumpe case care au existat vreodată: Chateau de Batailles, un castel care datează din secolul 17.
Locuința impresionantă a servit drept inspirație pentru Palatul din Versailles și poate fi închiriată. De asemenea, ea poate fi vizitată de cei care își doresc să trăiască pe propria piele viața familiei regale franceze.
Palatul are peste 40 de dormitoare, 5 living-uri, o sală de bal, o bibliotecă care se întinde pe două etaje, dar și o sală de biliard. Toate decorate cu antichități și obiecte istorice de o valoare inestimabilă.

Citește și: VIDEO- Andreea Mantea schimbă moda: „Dacă nu mă reprezintă nu pot să port”

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Decorurile poleite cu aur sunt elementele centrale în palatul construit în stil baroc. Luxul și opulența ajung și în afara palatului.
15 grădinari au grijă să mențină designul elaborat al grădinii. Labirinturile, gardul viu, înalt de 9 metri, dar și fântânile arteziene sunt câteva dintre elementele care impresionează.
În curtea castelului întâlnim un teatru spectaculos, inspirat din istoria Greciei antice, dar și un mic palat indian la care poți ajunge doar cu barca.


Palatul indian are 12 dormitoare decorate cu tapițerii autentice și artefacte istorice, o librărie și o piscină interioară care îți taie răsuflarea.
Iar actualul proprietar al castelului din Franța nu s-a oprit aici. În timpul pandemiei, acesta a construit o grotă folosind rocă vulcanică. 
Nu în ultimul rand, în curtea castelului din Normandia se află o seră cu plante care sunt acolo de sute de ani.
De-a lungul timpului, castelul a avut mai mulți proprietari și a servit drept spital în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. În 1992, a fost preluat de actualul proprietar, care i-a redat frumusețea de altădată. Acum, el este evaluat la suma colosală de 1 miliard de dolari.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si