„Autoritățile au cheltuit zeci de mii de lei pentru a opri scurgerile, dar problema nu pare să fie rezolvată. Sătenii cred că sunt în pericol după ce și-au văzut vecinul transportat, la spital, în stare gravă”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Casă distrusă de o explozie puternică

Alarma s-a dat în această dimineață în jurul orei 08.00, când în sat s-a auzit o bubuitură puternică.

Proprietarul a fost transportat de urgență la Spitalul Județean din Craiova. Locuința i-a fost distrusă, dar afectate sunt și casele din apropiere.
„A fost o explozie în dimineața zilei de 1 martie. Bătrânul care locuia în casă a încercat să aprindă focul și din acumulare de gaze a explodat”, a explicat prefectul județului Dolj.

Citește și: Situație fără precedent în Dolj. Un bărbat a ajuns la spital cu arsuri pe întreg corpul, după ce casa i-a explodat

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Lavinia și Ștefan Bănică Jr., distanți în aeroport, ea cu brațul plin de răni. Avem imagini bombă- wowbiz.ro

Culmea, casa distrusă acum a fost săptămâni întregi în atenția opiniei publice, imediat după ce proprietarul a săpat un puț și a dat peste o pungă de gaze la o adâncime de 75 de metri. Focul a ars atunci zile întregi până când o firmă specializată a cimentat puțul forat.

37 de mii de lei a costat operațiunea, bani de la bugetul de stat. Acum autoritățile vorbesc de unele scurgeri, dar nesemnificative.
„S-au făcut măsurători la fața locului. Nu sunt scurgeri de gaze, nu au fost detectate cantități mari de gaz. Sunt în zona puțului forat, dar nu semnificative”, a adăugat prefectul județului Dolj.
Din 2022 până acum au fost făcute mai multe plângeri legate de situația ce nu părea rezolvată.

„Sesizări, și din partea noastră, au fost făcute către toate instituțiile statului. Am primit răspuns, au făcut măsurători”, a explicat primarul din Calopăr.
Încă o dată, autoritățile transmit că nu există vreun pericol.
„Noi ne vom retrage. Dar rămâne în supraveghere, rămâne în supraveghere cu sprijinul comitetului local”, a explicat prim-adunctul inspector șef al ISU Dolj.
Echipajul CBRN, cel care intervine la situații ce implică substanțe chimice și nucleare, va face și alte măsurători în satul din Dolj.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro: