„De ce, dar și ce soluție au găsit autoritățile pentru ca oamenii sa poată vedea cum arată domeniul și în interior, ne spune colega mea, Silvia Cseh. Bun găsit, Silvia”, a transmis Cristina Dorobanțu, prezentatoarea Știrilor Kanal D.

Castelul Banffy de la Răscruci, închis momentan pentru vizitatori

„Bun găsit! Castelul Banffy de la Răscruci este cel mai nou obiectiv turistic din județul Cluj, dar momentan, clădirea care și-a recăpătat strălucirea de altădată în urma unor ample lucrări de restaurare și de conservare, nu poate fi vizitată fizic.

Se fac demersuri pentru introducerea castelului în circuitul turistic dar și pentru angajarea unui responsabil de tururile ghidate în castel. Până atunci cei care vor să descopere bijuteria arhitecturală a județului Cluj pot intra pe site-ul Consiliului Județean acolo unde pot vizita castelul în format virtual. Întreg domeniul a fost transpus în format 3D, iar pe lângă încăperile spectaculoase vizitatorii pot vedea și parcul castelului, lacul cu pontonul din lemn, fântâna arteziană dar și un generos spațiu verde. Castelul Banffy de la Răscruci va deveni și spațiu comunitar, iar de anul viitor va găzdui și diverse evenimente culturale. Directorul TIFF a anunțat deja că vrea să organizeze acolo evenimente în cadrul festivalului de film, iar interes există și din partea unor regizori care ar putea transforma castelul într-un platou de filmare pentru câteva zile”, a transmis Silvia Cseh, corespondentul Știrilor Kanal D.

Citește și: VIDEO- Castelul Peleș, afectat de ploi și zăpadă

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si