Castelul "Harry Potter", din Odessa a fost distrus în urma unui atac rus petrecut în plină zi. O rachetă a lovit faleza unde se plimbau oamenii. Sunt 4 morți și peste 30 de răniți, între care doi copii și o femeie însărcinată. Vă avertizăm că urmează imagini și informații care pot afecta emoțional.

Castelul „Harry Potter” din Odesa, incendiat

Castelul Kivalov, cunoscut drept „Castelul Harry Potter” de pe malul Marii Negre arde ca o torța. Clădirea ornamentală din portul ucrainean Odesa a fost distrusă în atacul rusesc desfășurat în plină zi. Imaginile de la fața locului arată mult fum, acoperișul în flăcări și pompierii care se lupta să stingă incendiul. Castelul adăpostea Academia de Drept din Odesa și este reședința de vară a lui Serghei Kivalov, fost deputat ucrainean.

Este o zi neagră pentru ucraineni. Rusia a lansat o rachetă baliustica dotată cu focos cu dispersie, armă folosită în război pentru a face cât mai multe victime. 4 oameni au fost uciși și alți 32 răniți. Între ei și o fetiță de 4 ani a cărei stare este extrem de gravă. Răniții erau oameni care se plimbau pe faleză sau în zona verde din apropiere. Bilanțul este în creștere.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Dmytro Pletenchuk, Head of the press centre of Ukraine's Southern Defence Forces- Agresorul rus a lovit din nou orașul Odesa, lovind zona de coastă. Atacul s-a soldat cu 4 morți și 28 de răniți, dintre care doi copii și o femeie însărcinată.

30 aprilie a fost decretată zi de doliu în regiunea Odesa. Având o poziție strategică, portul este adesea bombardat de forțele militare ruse, inclusiv cu drone.

Citește și: Zeci de bărbați au murit încercând să își salveze viața. Cum s-a petrecut, de fapt, tragedia?

De 26 de luni, Rusia atacă necontenit aproape Ucraina și a avansat în estul țării, într-o acțiune în forță înaintea sosirii ajutorului crucial militar aprobă săptămâna trecută de Statele Unite.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: