Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Castelul Peleș, acces gratuit de Ziua Națională. Turiștii sunt așteptați în număr mare

De 1 decembrie, turiștii care vor să viziteze Castelul Peleș și Castelul Pelișor vor avea acces gratuit. În mod normal, cei care doreau să-l viziteze trebuiau să scoată din buzunare 100 de lei, însă, vineri, turiștii pot intra gratuit pentru vizionare.

Maria Stiuca,

Castelul Peleș, acces gratuit de Ziua Națională [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

„Mergem acum la Sinaia, acolo unde de 1 decembrie, turiștii și localnicii vor putea vizita gratuit Castelul Peleș și Castelul Pelișor. Dar cu mai multe detalii ni se alătură colegul meu Adrian Jătăreanu”, a transmis Cristina Dorobanțu, prezentatoarea Știrilor Kanal D.

Vizite gratuite la Castelul Peleș de 1 decembrie

„Bun găsit tuturor! Turiștii care vor veni în minivacanța de 1 decembrie aici la Sinaia vor avea parte de o surpriză neașteptată dacă aleg să viziteze Castelul Peleș. Vreau să vă arăt că astăzi este destul de multă liniște aici la castel, însă peste două zile, cu siguranță, va fi plin de oameni pentru că de Ziua Națională accesul tuturor turiștilor în castel va fi gratuit.

Practic, turiștii care vin aici vor putea să viziteze parterul și etajul întâi. Acest tur, în mod normal, ar fi costat 100 de lei, însă, de Ziua Națională, accesul este gratuit pentru vizitarea castelului pe aceste două nivele ale edificiului istoric. În același timp și Castelul Pelișor va putea fi vizitat de turiști gratuit. Acolo, ultima intrare se va face la ora 16.15. Inclusiv aici, la Castelul Peleș va intra în grupuri de 20-30 de persoane.
Ultima intrare pentru turul care conține parterul și etajul întâi va fi la ora 15.30, iar ultimii turiști care vor vizita doar parterul vor intra la ora 16.15. Trebuie neapărat să dați o fugă la castel pentru că, într-adevăr, edificiul este absolut impresionant pe tot parcursul anului, însă, acum, vedeți că ninge, este iarnă, este totul acoperit cu zăpadă, iar castelul are un farmec cu totul aparte, asta pe lângă povestea absolut impresionantă a istoriei acestuia, care este cu siguranță cel mai important castel din România.
Așadar, dacă nu aveți planuri de 1 decembrie, dați o fugă până aici, la Castelul Peleș pentru că veți putea intra gratuit”, a transmis Adrian Jătăreanu, corespondentul Știrilor Kanal D.

Citește și: VIDEO- În căutarea costumelor populare. De 1 decembrie și românii plecați în strănătate aleg să poarte hainele tradiționale

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
NOUTĂȚI