Suntem în județul Brăila unde încercăm să găsim muncitori cu o sumă de bani mai mare decât cea pentru o zi lucrată pe salariul minim pe economie. Ne lovim însă de refuzuri.

Preferă să muncească cu ziua pentru bani mai mulți

„- O sută de lei, nu veniți?

- Nu merge. O sută jumătate și merge omul”.

Muncitorii de ocazie sunt greu de convins dar și greu de găsit. Această femeie are nevoie de ajutor în gospodărie, însă, doritorii se lasă așteptați.
„Nu muncesc, dar așteaptă seara să le dați bani”.

Pe lângă bani, cei mai mulți dintre zilieri primesc și o plată suplimentară.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: „România se transformă într-un deșert Sahara”. Ministrul Mediului trage un semnal de alarmă cu privire la schimbările climatice pe teritoriul țării

„Și mâncarea la 12, normal... și băutură”.

Aceeași problemă o întâlnim câteva case mai încolo. Din lipsă de oameni care vor să muncească doamna Maricica a ales să facă singură treaba în gospodărie.

Alina este în plin proces de construcția casei. Ne povestește că i-a fost greu să găsească oameni care să o ajute, iar banii ceruți nu au fost deloc puțini.

„Păi... pe zi, în construcții dacă lucrează, două milioane jumătate la zi, 250 de lei”.

Un muncitor plătit cu o 150 de lei pe zi poate ajunge să câștige lunar chiar și 3 mii de lei net, cu mult peste salariul minim pe economie.

Astfel, românii necalificați care lucrează cu ziua ajung să câștige mai mult decât cei angajați. Potrivit unei statistici Eurostat, țara noastră are al doilea cel mai mic salariu minim din Uniunea Europeană după Bulgaria.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si