Reprezentanții asociației naționale a agențiilor de turism au transmis că peste o sută treizeci de milioane de lei au cheltuit turiștii pe litoral în minivacanța de întâi Mai și Paște.

Este vorba de bani dați pe cazare, mâncare și atracții turistice.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Românii au petrecut în medie patru nopți pe litoral, iar valoarea medie a unui sejur a fost de 1.100 lei pentru o cameră dublă.

Vama Veche, cel mai mare grad de ocupare în vacanța de Paște

Mamaia, Vama Veche și Costinești sunt cele trei destinații cu care s-a deschis sezonul estival pe litoral.

Dintre acestea, Vama Veche a avut cel mai mare grad de ocupare de peste 90%. Cele mai căutate au fost hotelurile de trei și patru stele.

Mare succes au avut mai ales unitățile dotate cu centre SPA. Tur operatorii de la malul mării estimează că peste șaptezeci de mii de turiști s-au cazat pe litoral în această minivacanță.

Anul trecut erau peste 100.000 de 1 Mai, așadar vorbim de o scădere însemnată. O posibilă explicație este vremea nefavorabilă, iar un festival important din Costinești a fost reprogramat 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si