„Un scandal s-a declanșat în Franța după ce un jurnalist a publicat fluturașul de salariu al președintelui Emmanuel Macron! Francezii au văzut astfel negru pe alb, pentru prima dată în istorie, că șeful statului – cei pe care l-au ales, încasează lunar de patru ori mai mult decât ei”, a spus Simona Pătruleasa.

Citește și: Soția lui Emanuel Macron, ținta unor acuzații dure! Președintele francez a spus că soția lui nu a fost bărbat

Un jurnalist a făcut public salariul lui Emmanuel Macron

Fluturașul de salariu al președintelui Macron a ajuns în văzul tuturor după ce jurnalistul Xavier Berne a făcut apel la o lege din 1978 și l-a publicat pe site-ul madada.fr. Sub funcția de președinte al țării și numele Emmanuel Marcon apare un venit lunar de 14.586 de euro net, înainte de impozitare. Nu ar fi o sumă uriașă, au comentat jurnaliștii francezi care au organizat dezbateri lungi pe acest subiect.

Între șefii de stat de acum, Macron este plătit cu mai puțin de jumătate din cât câștigă liderul de la Casa Albă, Joe Biden, și primește chiar mai puțin decât omologul său din Italia.

Emmanuel Marcon câștigă de patru ori mai mult decât un francez obișnuit

Problema este că acest salariu reprezintă de 4 ori mai mult decât al unui francez de rând.

Iar... Emmanuel Macron – ales de două ori președinte, are un trecut controversat dacă vorbim despre luxul în care scrie presa că îi place să trăiască.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Președintele Chinei, primit ca o vedetă în Europa. La Belgrad, în Serbia, s-a jucat hora în cinstea sa chiar pe aeroport

În timpul unui interviu de anul trecut, președintele i-a enervat și mai tare pe francezii care protestau în stradă după ce a apărut la interviul TV pe tema controversatei legi a pensiilor având la mână un ceas despre care unii spun că ar valora 80.000 de euro.

Liderul din Elysees a intrat în studio purtând ceasul respectiv, pentru ca apoi, să își țină ambele mâini sub pupitru și să îl dea jos, căci, în momentul în care a revenit la masă, ceasul dispăruse.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si