Nu mai puţin de 22 de rachete au lovit, timp de 30 de minute, două baze militare americane din Irak.

Au fost bombardate, începând la ora locală 01.45- 00:15 ora României, locaţiile din Al-Asad- la vest de Bagdad, şi din Erbil- capitala Kurdistanului irakian, unde sunt mobilizate trupe din întreaga coaliţie, nu doar ale Statelor Unite!

În imaginile făcute publice de televiziunea de stat iraniană se vede amploarea atacului, primul lansat direct împotriva americanilor, în ultimii 40 de ani!

CARMEN GAVRILĂ, JURNALIST RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI: România nu este afectată în mod direct de ce se întâmplă în Orientul Mijlociu în acest moment şi de situaţia iraniană. Cele două atacuri din Irak asupra bazelor care aveau soldaţi americani au fost mai degrabă pentru consum intern, pentru a arăta în plan intern că regimul este în continuare puternic.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Trump: Cât sunt eu preşedinte, Iranului nu i se va permite să deţină arma nucleară

Despre o criză internă în Iran ne vorbeşte şi Amir Kiarash, iranian stabilit de 28 de ani în România, în prezent jurnalist.

AMIR KIARASH, JURNALIST ADEVĂRUL: Din 70 de milioane de oameni, din 80 de milioane, câţi trăiesc acolo, probabil că 10-15 milioane sunt de acord, sunt de partea acestui regim.

Dar, în orice caz, sunt într-o mare minoritate. Când nu ai ce pune pe masă seara, când eşti nevoit să ai 3 job-uri ca să supravieţuieşti, nu-ţi mai rămâne nici timp, nici chef să stai să plângi de mila lui Qassem Soleimani sau alţi oameni de genul ăsta. 

Ayatolahul Khamenei, care este liderul suprem al Iranului, laudă asaltul pe care îl numeşte o palmă dură dată Statelor Unite.

Ce vor liderii iranieni este retragerea tuturor militarilor americani din Irak şi din Orientul Mijlociu.
Replica preşedintelui american este insa ferma: Iranul se retrage! Faptul că avem tehnică militară de ultimă generaţie nu înseamnă că trebuie să o şi folosim! Nu vrem să o folosim!

Gărzile Revoluţionare din Iran ameninţă chiar că vor ataca Dubaiul şi Israelul dacă trupele americane nu vor pleca din regiune.

Citeste si: Ce a apărut pe cerul Iranului înainte ca Soleimani să fie asasinat


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si