„Cât de des spălăm draperiile? Dar pijamaua? Sunt întrebări la care fiecare răspunde după cum îi e obiceiul. Totuși, există recomandări clare din partea medicilor în privința fiecărui articol din casă. Colega mea, Ellvira Costache, ne dă toate detaliile, chiar acum în platou”, a transmis Cristina Dorobanțu.

Cât de des spălăm textile din casă?

„Începem cu lenjeria de pat. Unii oameni o schimbă săptămânal, alții o țin chiar și o lună pe aceeași.

Cum e corect? Ei bine, medicii spun că o dată pe săptămână e ideal să o schimbăm. Dacă în pat doarme o singură persoană însă, e în regulă și de două ori pe lună. Și un sfat extra: salteaua se întoarce pe partea cealaltă o dată la 6 luni, ca să evităm acumularea de bacterii.
Trecem la prosoape. Multă lume le spală odată cu cearșafurile. Nu este corect. Ele se spală la fiecare 3 folosiri, ca să prevenim mucegaiul.

Citește și: VIDEO- Ajutor de la stat pentru familiile cu doi copii. Ce persoane sunt eligibile?

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Pijamalele se spală și ele mai des decât ați crede, deși 46% dintre oameni spun că le schimbă săptămânal. Se pare că la fiecare 3 purtări e ideal să băgăm pijamaua la spălat, pentru că acumulează microbi.
Mergem mai departe. Spălatul perdelelor este o activitate destul de dificilă și e de înțeles de ce o amânăm cât putem de mult. O dată pe an e suficient să le spălăm numai dacă stăm într-o zonă cu multă verdeață, departe de poluare.

Altfel, dacă stăm la stradă sau dacă fumăm în casă, medicii spun că perdelele trebuie spălate o dată la 4 luni. Altfel, devin depozite de alergeni.
Încheiem cu un sfat pentru cei care au copii. Animăluțele din pluș se spală o dată pe lună. Ideal ar fi în mașina de spălat, cu un căpăcel de dezinfectant. Dacă nu se pot băga în mașină, putem să le punem într-un săculeț din plastic, să adăugăm bicarbonat și să-l lăsăm așa cam 30 de minute”, a transmis Ellvira Costache.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: