Tigarile electronice au devenit- treptat- o moda peste tot in lume- inclusiv in Romania, unde astfel de magazine s-au inmultit in ultimii ani.

Florin Mincu- administrator magazine: Vapingul este un fenomen, este o varianta mai sanatoasa a fumatului, inlocuieste fumatul, dar nu contine fum. Se foloseste lichid deci nu are la baza tutunul, nu are la baza nicotina extrasa din tutun.

Din pacate, nu exista studii clare daca acesti vapori de nicotina combinati cu diferite arome sunt sau nu periculosi pentru sanatate.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Daca unii specialisti spun ca sunt mai putin nocive si ii ajuta pe dependentii de fumat sa renunte la asta, altii sunt convinsi ca tigarile electronice sunt la fel de nocive.

Prof. Dr. Florin Mihaltan, medic pneumolog: Dintre bolile care sunt legate de tigara electronica se numara pneumonita de hipersensibilitate, exacerbari ale astmului, ale emfizemului pulmonar, infectii respiratorii care pot sa aduca si sa predispuna tigara electronica la aparitia lor.

Exista si un efect de imunodepresie, de scadere a apararii si exista descrise si anumite forme de cancer la un consum prelungit.

In Statele Unite, Autoritatea pentru reglementarea alimentelor si medicamentelor investigheaza peste o suta de cazuri de afectiuni neurologice care ar putea sa aiba drept cauza folosirea acestor dispozitive.

Concret, exista indicii ca inhalarea acestor vapori ar provoca in unele cazuri lesin, tremuraturi si chiar convulsii.

Printre romani,- nu e panica.

Un alt motiv pentru care sunt preferate tigarile electronice este costul. In jurul a 200 de lei lunar, fata de tigarile traditionale care se tot scumpesc.

Si glicerina vegetala pe care o regasim in unele produse e periculoasa- spun doctorii.
Poate sa provoace crize de astm- si pe termen lung afecteaza plamanii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si