Ursul de 350 de kilograme a fost lovit de o maşină, pe 16 noiembrie 2019. A ajuns pe marginea drumlui, apoi, cu ultimele puteri, s-a mutat pe şosea, căutând o salvare imposibilă.

Autorităţile- poliţişti, jandarmi şi chiar un medic veterinar- au făcut scut în jurul lui. Şi atât! Timp de 18 ore, animalul a fost lăsat pe asfalt, într-o agonie cruntă.

Citeste si: VIDEO- Clanurile de interlopi, sfidare la drumul mare

"Am interzis copiilor mei accesul la tablete şi la televizor pentru că este inuman calvarul prin care a trecut acel animal", a declarat Costel Alexe, Ministrul Mediului.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Cu 3 picioare rupte şi mai multe oase sfărâmate, animalul nu mai avea nicio şansă. Din când în când, mai ridica privirea către oamenii din jur, cerşind îndurare. Dar autorităţile plimbau responsabilitatea de la o instituţie la alta.

Citeste si: VIDEO- Copil de 7 ani, mort într-un accident produs de un vitezoman

"Nu s-a căutat nicio soluţie. Probabil s-au dat telefoane aiurea şi s-a ridicat din umeri.

Există protocoale, trebuie doar preluat acest model", spune un activist pentru protecţia animalelor.

Timp de 18 ore, cei din Harghita au aşteptat un ordin de ministru pentru a putea eutanasia ursul. Nu era nevoie de acest document, spunea ministrul Mediului: "În acest caz, autorităţile publice locale puteau interveni fără probleme", a explicat Costel Alexe.

Citeste si: VIDEO| Poliţist, după accident: "A vrut să mă omoare"

Conform legii, jandarmii ar fi trebuit să folosească armele cu tranchilizante din dotare. Nu le aveau, însă, aşa că târziu după accident, a doua zi, suferinţa bietului animal a fost curmată. A fost omorât pe şosea, sub privirile a zeci de şoferi.

Procurorii militari au analizat intervenţia jandarmilor şi nu au descoperit nicio greşeală. Decizia a fost contestată în instanţă, dar şi judecătorii au consimţit: nimeni nu este vinovat pentru cele 18 ore de chin prin care a trecut ursul!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: