În imaginile video care au ajuns virale pe rețeaua de socializare Facebook se poate auzi o persoană care spune: "Este un rechin în apă". Imediat după, este filmat monstrul acvatic şi bărbatul care îl trage rapid pe copilul care a fost la un pas să fie înhățat de rechin.

Citeste si: Noi detalii în cazul celor două turiste ucise de rechin în Egipt! Femeile ar fi fost atacate de același exemplar

Băiatul a fost salvat de un om al legii care se afla în timpul liber.

Incidentul care a fost la un pas să devină o tragedie a avut loc pe plaja Cocoa Beach, din Florida. Polițistul se plimba pe plajă când a văzut rechinul care venea aproape de copil și a sărit să îl salveze pe micuț.

Atenție! Urmează imagini cu un puternic impact emoțional!

Alertă pe plajele spaniole. Rechinii au ajuns în Barcelona

Prezența rechinilor pe mai multe plaje din lume a devenit un fenomen îngrijorător. Adrian Bâlbă, doctor în științe veterinare şi fost director al Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanţa, a explicat care este motivul pentru care aceste atacuri ale rechinilor asupra oamenilor au ajuns să se înmulțească în zonele de coastă.

Chestionat dacă schimbările climatice ar fi putut conduce la creșterea numărului de atacuri ale rechinilor pe mai multe plaje din Egipt, Spania şi SUA, Adrian Bîlbă, doctor în științe veterinare şi fost director al Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanţa.

Citeste si: Un român care se afla pe plajă în Thassos a făcut furori pe rețelele de socializare. Internauții s-au amuzat copios: "Ce ai frate în bidon?"

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

"Sunt mai multe explicații care combinate au acest efect. Temperatura ridicată îi ține mai activi, îi face mai activi. Apoi suprapiescuitul din zonele de larg i-au îndreptat spre coasta, acolo unde mai sunt pești.

În zone de coastă există și ape de origine domestică care au tot felul de surse organice și atrag peștii de aicea și rechinii vin în zonele costiere.

Se întâmplă cu ei cumva cu ce se întâmplă cu urșii. S-a  întâmplat cu urșii când au coborât în localități la gunoaie, fiindcă ei nu mai găsesc hrană în vârful muntelui și în consecință ajung să-și caute hrana în zone apropiate omului pe măsură ce sau desensibilizat de teama, de frica față de om, fiindcă și asta contează foarte mult.

Suntem tot mai prezenți în mările lor. Ei sunt tot mai obișnuiți cu noi și pe cale de consecință nu mai sunt deranjați de niște înotători sau surferi care sunt pe val sau care sunt la mal și în consecință își caută peștele și accidental aceștia pot ataca omul.

Vreau să spun că rechinii au 400 de milioane de ani, au supraviețuit unei extincții de acum 252 de milioane de ani, o extincție care 90% din biota marină a dispărut.

Ei bine, rechinii nu, nu vor dispărea cu tot ceea ce am reușit să facem noi în mare, cu plastice, cu temperaturi, cu poluanți, nu vor dispărea, se vor adapta și în ultimă instanță chiar mă mâncându-ne pe noi acum.

În țările acestea da, riscul este mai ridicat. Este evident că Florida avea 60% din atacurile cu rechini mortale sau nemortale.

Se și practică mult surfing acolo, dar și sunt foarte mulți pești și sunt foarte multe ape menajere și surse de hrană pentru aceștia și atractanți pentru rechini.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Citeste si: Informații despre „Câinele de mare”. Când a fost văzut ultima dată rechinul de pe litoralul românesc

Apoi deja au început să fie și alte zone cu atractivitate turistică și nu mă refer doar la Egipt, este toată coasta Spaniei, sunt o mulțime de insule, sunt arhipelagurile şi Hawaii, sunt foarte multe zone unde rechinii sunt tot mai prezenți, tot mai activi și tot mai aproape de coastă.

În primul rând trebuie să nu ai niciun fel de leziune, de orice, orice fel de sursă de sânge. În al doilea rând să ai o un echipament cât de cât corespunzător, adică niște labe pentru înot cu care să te poți deplasa mai repede, să nu lămâi prea mult acolo.

Și în al treilea rând este bine să fie un grup mai mare de nu solo, să nu fie înotător singuratic. Dacă sunt mai mulți și rechinii sunt, sunt speriați, nu sunt chiar atât de curajos și ei să se atrage un grup de oameni.

Și al patrulea rând să nu facă nimic pipi apă că asta-i trage teribil. Sunt atrași de mirosul de urină al acestora", a explicat Adrian Bâlbă, doctor în științe veterinare şi fost director al Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanţa pentru jurnaliștii de la Antena 3.

Citeste si: VIDEO| El este românul care a dispărut în Grecia. Bărbatul a intrat în mare acum trei zile şi de atunci nu a mai fost văzut


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si