Close sidebar
Close sidebar

VIDEO- Cazare în căruțele cu coviltir. Locația din România fascinează orice turist îi trece pragul. Cum arată?

Cum arată o cazare în căruțele cu coviltir? Este o locație care uimește orice turist.

Redactia Stirile Kanal D,

Cazare în căruțele cu coviltir [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Dacă vreți o experiență de cazare inedită, trebuie să dați o fugă în județul Brașov. La doi pași de rezervația de zimbri din Vama Buzăului funcționează singurul glamping din România care este deschis și în sezonul rece. Aici, locul tradiționalelor corturi a fost luat de căruțe cu coviltir. Spațiile de cazare sunt izolate perfect astfel încât oaspeții să aibă parte de același confort ca într-o cameră de hotel, a transmis Cristian Sabbagh.

Cazare în căruțele cu coviltir

Atunci când temperaturile de afară scad sub zero grade Celsius, turiștii care ajung în acest glamping din Vama Buzăului nu simt frigul deloc. Asta pentru că toate spațiile de cazare de aici sunt încălzite pe toată perioada iernii. Bogdan a vrut să primească oaspeți tot anul, așa că a găsit soluții pentru ca turiști să se poată caza fără griji în cele cinci iurte mongole și patru căruțe cu coviltir. 

"Avem căruța cu coviltir, pe exterior, unde avem pânză cu vată minerală de 10 centimetri și izolație dedesubt de 5 centimetri, polistiren. Ele sunt legate la curent, canalizare și apă", a spus Bogdan, proprietarul de la glamping.

Căruțele stau pe roți, iar accesul în ele se face pe o scară cu câteva trepte. Odată intrați în cameră, turiștii se îndrăgostesc pe loc de atmosfera specială. Unde mai pui că oaspeții au aici toate facilitățile pe care le găsesc la un hotel de trei sau patru stele.

"Căruța cu coviltir are un pat matrimonial de 1,40 pe 2 metri, unde regăsim și tacâmuri, farfurii, pahare și așa mai departe, iar în partea dreaptă avem o baie, unde avem o cabină de duș, chiuvetă, toaletă și boiler pentru apă caldă", a spus Bogdan, proprietarul de la glamping.

Suprafața căruțelor cu coviltir este de 13 metri pătrați. În schimb, iurtele mongole sunt ceva mai încăpătoare.

Au 24 de metri pătrați și sunt făcute 80% din pânză, iar 20% din lemn. Inclusiv acestea au fost izolate. 

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

"Aceasta este principala sursă de încălzire, este o aerotermă care, mă repet, la -25 de grade, a făcut 28 de grade în iurtă. Aici avem un pat matrimonial, unde pot dormi două persoane", a spus Bogdan, proprietarul de la glamping.

"Și procedura de cazare este extrem de simplă. Turiștii nu trebuie să intre în contact cu nimeni pentru că aici au un mic cifru, unde trebuie să pună codul corect, iar apoi găsesc cheia cu care pot să intre direct în spațiul de cazare. Aceasta este una dintre iurtele unde turiștii se pot caza", a transmis Adrian Jătăreanu, jurnalist Știrile Kanal D.

Jurist de meserie, Bogdan a renunțat la această profesie și a decis să își deschidă propria afacere în domeniul turismului. A profitat de terenul pe care părintii săi îl aveau în Vama Buzăului și a amenajat acest glamping.
 
"Gradul de ocupare pe an, cam 70-75% grad de ocupare, având în vedere că suntem singurul glamping din România, cu 80% pânză, care este deschis și iarna, adică poți să stai chiar și la -20- 25 de grade", a spus Bogdan, proprietarul de la glamping.

Pe lângă experiența de cazare unică, turiștii care ajung la glampingul din Vama Buzăului pot să facă numeroase activități. De la plimbări în natură, la focuri de tabără, rafting, ture cu caiacul sau chiar vizite în punctele gastronomice locale.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citește și: VIDEO- Cazare la glamping, în mijlocul iernii. Experiența de cazare este inedită

Citește-ne pe

Clipul zilei
NOUTĂȚI