Close sidebar
Close sidebar

VIDEO- Cazări ca în filme celebre,experiență de neuitat pentru turiști

Tot mai mulți turiști își doresc o experiență de neuitat și un motiv să revină în locurile preferate. Unul dintre ele este la Fundata în județul Brașov.

Iulian Ciurea,

La Fundata, găsiți un colț superb de natură și unități de cazare inedite [Sursa foto: La Pensiuni]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

În inima munților, la peste 1300 de metri altitudine, un loc desprins parcă din povești își așteaptă oaspeții pentru o experiență unică. De câteva săptămâni la Fundata s-a deschis un complex cu căsuțe inspirate din filmul Hobbitul. 70% dintre materialele folosite pentru construcție sunt naturale, iar clădirile se încadrează perfect în peisaj.

„Era ditamai dealul și a trebuit să escavăm până am dat de un teren un pic mai tare, totuși să fie și sigur și pe urmă ne-am apucat de partea de piatră, de zidit, pus membrană, tot ceea ce trebuie și hidroizolat, ca la carte”, spune proprietarul.

Complexul este format din trei căsuțe cu câte o cameră dublă, un apartament cu două camere și o clădire în care au fost amenajate o bucătărie și o sală de mese absolut specială.

Turiștii au parte de experiențe care amintesc de marile filme de la Hollywood

Bogdan este cel care a gândit proiectul acestui complex cu căsuțe ecologice, iar lucrările au fost finalizate în nouă luni.

El a reușit să îmbine perfect piatra, aparent rece și lemnul care predomină în fiecare încăpere.    

„Încă de la intrare, turiștii au impresia că au ajuns în căsuța din povești. Fiecare dormitor de aici este amenajat diferit, însă toate au câte un astfel de pat dublu matrimonial și o baie proprie, iar piesa centrală în fiecare dormitor sunt aceste ferestre rotunde care schimbă complet priveliștea spre munte”, relatează corespondentul Kanal D la Brașov.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

„Fiind acoperite cu pământ, cu piatră, cu lemn, am vrut să aducem spre zona aia de căsuțe tip hobbit. Acolo totul era rotund, am vrut să ținem și noi ceva, măcar un geam”, spune proprietarul.

Pentru o noapte de cazare în căsuțele cu camere duble, turiștii trebuie să scoată din buzunar 400 de lei, iar pentru un apartament 800 de lei. 

Cabana de trei margarete își așteaptă turiștii

La fel de pline de farmec sunt și alte pensiuni din Fundata. Petruța, de exemplu, își primește oaspeții într-o cabană clasificată la trei margarete, care are șase camere duble, o zonă de living generoasă cu sală de mese, dar și o bucătărie pentru turiști. Cum spațiul în dormitoare este limitat, tânăra a găsit o soluție inedită pentru amenajarea unui pat suplimentar.

„Există un al doilea pat în cameră care poate fi folosit de familii care au copii. E chiar bucuria lor”, spune proprietara.

O noapte de cazare la acestă pensiune costă 260 de lei, dar cabana se poate închiria și integral cu puțin peste 1500 de lei pe noapte. Locul extrem de pitoresc, înconjurat de natură, i-a convins pe turiști să facă deja rezervări pentru următoarele luni. Gradul de ocupare în această pensiune este de 100% până la mijlocul lunii martie. 

 

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani și-a pierdut viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

 

 

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI